КРТ змінює формат із просвітницького на розважальний, щоб вийти на самоокупність

3 Грудня 2010
3292
3 Грудня 2010
15:02

КРТ змінює формат із просвітницького на розважальний, щоб вийти на самоокупність

3292
КРТ змінює формат із просвітницького на розважальний, щоб вийти на самоокупність

Телеканал «Київська Русь» (КРТ) змінює формат і планує вийти на самоокупність. Про це ТК розповів Едуард Соловйов, комерційний директор компанії MediaLarge International, яка тимчасово управляє каналом.

 

За його словами, акціонери КРТ вирішили відмовитись від просвітницького формату і після ребрендингу канал має стати розважальним з великою часткою гумористичного контенту, розрахованим на сімейну аудиторію.

 

Головною метою переформатування є бажання «відійти від асоціацій зі старим наповненням та позиціонуванням каналу, основну аудиторію якого складають люди, старші 35 років». Тепер КРТ орієнтуватиметься на глядачів віком 18-35 років.

 

«Від початку КРТ був певним каналом, спрямованим на суспільне духовне мовлення. Й основним його завданням було показувати духовно-розвиваючі фільми з відсутністю насильства і крові та багато церковних програм. Тобто це був контент, розрахований на аудиторію, старшу 35-40 років. І з економічної точки зору це було не вигідно, - сказав пан Соловйов. - Тоді як при створенні каналу не ставили завдання вивести його на самоокупність, а стояло завдання освічувати молодь. А потім власники відійшли від оперативного керування, втратили інтерес до цього формату».

 

З оновленою сіткою прайму канал розпочне мовлення 6 грудня. Нове програмне наповнення складатиметься з художніх фільмів, серіалів, мультфільмів та гумористичних проектів.

 

Щодня о 21.30 виходитиме рубрика «Комедія на КРТ», де транслюватиметься комедійний фільм вітчизняного чи зарубіжного виробництва, а о 18.00 канал показуватиме рубрику «Краще кіно на КРТ». Окрім цього, надалі планується виробляти власні комедійні програми, реаліті-шоу та серіали.

 

Також канал оновить і дизайн: логотип, заставки. За словами пана Соловйова новий «одяг» КРТ має стати більш сучасним та динамічним.

 

Детальніше про зміну формату КРТ читайте на ТК незабаром в інтерв'ю з Едуардом Соловйовим.

 

Нагадаємо, нещодавно канал залишила генеральний директор Тетяна Нікітіна. Посаду в. о. гендиректора займає Марина Творогова, а безпосереднє управління каналом тимчасово здійснює MediaLarge International.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3292
Читайте також
01.03.2011 14:05
Анастасія Самошина, для «Детектор медіа»
8 407
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шпикуляк
4895 дн. тому
Цікаво, хто робитиме ті комедійні програми? Знов кавеенщики якісь? Перед тим, ніж щось виробляти, варто засвоїти, що жарти нижче пупа набридають навіть тінейджерам.
Галина
4896 дн. тому
шкода. Хоча з духовним просвітництвом у КРТ так нічого і не вийшло, треба було удосконалюватися у цьому ж напрямку. А так буде ще один "національний" з потворами-петросянами- кривими дзеркалами. Бо крім вульгарності і примітиву нічогоіншого наші розважальні програми собою не являють. Де іронія і сарказм на грані гротеску ,як наприклад, у колишніх "Довгоносиків"? Для такого результату працювати треба. тоді і кошти з"являться
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду