Цього року українців в інтернеті найбільше цікавили вибори та погода

1 Грудня 2010
13583
1 Грудня 2010
15:07

Цього року українців в інтернеті найбільше цікавили вибори та погода

13583
Цього року українців в інтернеті найбільше цікавили вибори та погода

Згідно з дослідженнями компанії «Яндекс-Україна», яка проаналізувала  тематику пошукових запитів у 2010 році, найбільше українців цікавило питання президентських виборів. Так, у лютому кількість запитів за цією темою сягнула більше як 80 тисяч на день. Про це повідомляє прес-служба компанії.

 

На другому місці у списку найбільш популярних запитів - тема спеки, кондиціонерів та прогнозу погоди, третє місце очолила тема інаугурації президента. Також у десятку увійшли стихійні лиха - виверження вулкану в Ісландії та прогнози землетрусу в Україні, резонансні події - вибухи в московському метро та авіакатастрофа під Смоленськом, а також бої братів Кличко та тема «Янукович і вінок».

 

Як повідомляє «Яндекс», пошукові інтереси українців багато в чому сходяться з російськими, однак є відмінності. Наприклад, музичні конкурси в Україні популярніші, ніж в Росії: «У 2010 році українці уважно стежили не тільки за "Євробаченням", але й за "Новою хвилею" - конкурсом, який росіяни майже не помітили. А от Олімпіада українців хвилювала набагато менше, ніж росіян. Якщо говорити про спортивні події, то для українців найважливішими були бої братів Кличко - про них запитували більше, ніж про Олімпіаду чи Чемпіонат світу з футболу», - йдеться у повідомленні.

 

Як правило, тема, яка різко приваблювала до себе увагу користувачів пошуку, так же швидко втрачала актуальність - це, наприклад, свята і більшість кінопрем'єр. Багато таких подій пов'язано з появою нових моделей техніки - наприклад, протягом 2010 року зростав інтерес до iPad.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду