detector.media
01.12.2010 15:07
Цього року українців в інтернеті найбільше цікавили вибори та погода

Згідно з дослідженнями компанії «Яндекс-Україна», яка проаналізувала  тематику пошукових запитів у 2010 році, найбільше українців цікавило питання президентських виборів. Так, у лютому кількість запитів за цією темою сягнула більше як 80 тисяч на день. Про це повідомляє прес-служба компанії.

 

На другому місці у списку найбільш популярних запитів - тема спеки, кондиціонерів та прогнозу погоди, третє місце очолила тема інаугурації президента. Також у десятку увійшли стихійні лиха - виверження вулкану в Ісландії та прогнози землетрусу в Україні, резонансні події - вибухи в московському метро та авіакатастрофа під Смоленськом, а також бої братів Кличко та тема «Янукович і вінок».

 

Як повідомляє «Яндекс», пошукові інтереси українців багато в чому сходяться з російськими, однак є відмінності. Наприклад, музичні конкурси в Україні популярніші, ніж в Росії: «У 2010 році українці уважно стежили не тільки за "Євробаченням", але й за "Новою хвилею" - конкурсом, який росіяни майже не помітили. А от Олімпіада українців хвилювала набагато менше, ніж росіян. Якщо говорити про спортивні події, то для українців найважливішими були бої братів Кличко - про них запитували більше, ніж про Олімпіаду чи Чемпіонат світу з футболу», - йдеться у повідомленні.

 

Як правило, тема, яка різко приваблювала до себе увагу користувачів пошуку, так же швидко втрачала актуальність - це, наприклад, свята і більшість кінопрем'єр. Багато таких подій пов'язано з появою нових моделей техніки - наприклад, протягом 2010 року зростав інтерес до iPad.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY