Рада Європи хоче створити в Україні та п’яти країнах СНД журналістську мережу

1 Грудня 2010
2448
1 Грудня 2010
12:23

Рада Європи хоче створити в Україні та п’яти країнах СНД журналістську мережу

2448
Рада Європи хоче створити в Україні та п’яти країнах СНД журналістську мережу

Рада Європи запропонувала профінансувати Європейському Союзу проект обміну інформацією та досвідом між журналістами в шістьох пострадянських країнах. Про це розповів Deutsche Welle представник Генерального директорату з прав людини та правових питань у Страсбурзі Іван Нікольчев.

 

Проект передбачає створення в Україні, Росії, Молдові, а також Вірменії, Грузії та Азербайджані самостійних журналістських організацій.«Ці органи формуються самими журналістами, членство в них добровільне, - сказав Нікольчев. - Журналісти збираються та узгоджують кодекс професійної етики. Вони самі контролюють дотримання цих правил».

 

За словами представника Ради Європи, ідеться, наприклад, про правила висвітлення в ЗМІ проблем меншин, або дотримання принципу кількох джерел інформації. Нікольчев зазначив, що це відомі правила, а «нове - це сформувати регіональну мережу». На європейському рівні така мережа вже існує. Вона називається Альянс незалежних рад з питань преси в Європі. Україна бере участь у цьому проекті, так само, як й інші країни, які пропонує об'єднати в мережу Рада Європи, окрім Грузії.

 

За словами Нікольчева, зараз проект передано на розгляд Єврокомісії. Він розрахований на три роки, на реалізацію потрібно один мільйон євро. «Для шістьох країн це - небагато», - зазначив представник Ради Європи, який називає цей проект «нестандартним» і своїм «улюбленим».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду