Рада прийняла за основу законопроект щодо забезпечення доступу до публічної інформації

30 Листопада 2010
11197
30 Листопада 2010
15:22

Рада прийняла за основу законопроект щодо забезпечення доступу до публічної інформації

11197
Рада  прийняла за основу законопроект щодо забезпечення доступу до публічної інформації

30 листопада за прийняття за основу проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» № 7321 щодо забезпечення доступу до публічної інформації (Бондаренко-Ландіка-Стеця) проголосували 344 депутати. Законопроект в цілому буде винесено на голосування наступного пленарного тижня.

 

У ході обговорення голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко зазначив, що є дві застороги, на які потрібно звернути увагу при доопрацюванні проекту № 7321: недосконале визначення поняття «недостовірна інформація» та повернення органам влади права вимагати відшкодування моральних збитків.

 

Парламентарі також ухвалили в цілому проект закону № 4547 «Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про інформацію"» щодо захисту інформації (автор - Юрій Мірошниченко), який доповнює ст. 14 Закону «Про інформацію» дефініцією терміну «захист інформації».

 

Раніше, 23 листопада, переговорна група з доопрацювання законопроектів щодо доступу громадян до інформації оприлюднила спільну заяву щодо узгодженої остаточної редакції законопроекту № 2763. Саме цей варіант законопроекту пропонуватиметься Верховній Раді Україні для затвердження у другому читанні та в цілому. Також група пропонувала Верховній Раді остаточно ухвалити законопроекти №2763 і №7321 в один день. Про це заявили на прес-конференції народні депутати Олена Бондаренко, Юрій Мірошниченко (Партія регіонів) та Андрій Шевченко (БЮТ).

 

Нагадаємо, що розробники законопроекту «Про Національну громадську телерадіокомпанію України» оприлюднили текст документу на сайті наукового журналу «Освіта регіону: політологія, психологія, комунікації». Із текстом можна ознайомитися на сайті ТК.

 

Згодом заступник глави Адміністрації президента заявила, що обурена тим, що голова робочої групи із суспільних комунікацій Громадської гуманітарної ради при президентові України Валерій Бебик опублікував законопроект без попереднього обговорення на гуманітарній раді.  У коментарі ТК вона сказала, що це «повна самодіяльність пана Бебика».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду