У Держдуму Росії внесли законопроект, який посилює покарання за злочини проти журналістів

26 Листопада 2010
14676
26 Листопада 2010
13:00

У Держдуму Росії внесли законопроект, який посилює покарання за злочини проти журналістів

14676
У Держдуму Росії внесли законопроект, який посилює покарання за злочини проти журналістів

На розгляд депутатів Держдуму РФ сьогодні був внесений законопроект, що посилює покарання за злочини проти журналістів до 15 років позбавлення волі, пише Корреспондент. ТК раніше повідомляла, що депутати Держдуми Ірина Ярова і Борис Резник направили до уряду і Верховного суду для отримання висновку законопроект, який передбачає більш жорстку відповідальність за напади на журналістів

 

Як заявила Ірина Ярова, санкції за злочини проти журналістів, що діють нині, є недостатніми. Законопроект вводить до Кримінального кодексу РФ частину 3 статті 144. «Якщо злочин скоєний із застосуванням насильства, небезпечного для життя або здоров'я, або із загрозою такого насильства, групою осіб, із застосуванням зброї, за наймом, - злочинцям загрожуватиме позбавлення волі на термін від 6 до 15 років", - пояснила депутат.

 

Після жорстокого нападу на журналіста газети Коммерсант Олега Кашина президент Росії Дмитро Мєдвєдєв заявив, що журналісти через суспільну значущість їх праці потребують більшого захисту з боку держави, ніж представники інших професій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду