Рекламісти-аніматори збираються подати до суду на ФСБ за порушення авторських прав

25 Листопада 2010
17337
25 Листопада 2010
14:03

Рекламісти-аніматори збираються подати до суду на ФСБ за порушення авторських прав

17337
Рекламісти-аніматори збираються подати до суду на ФСБ за порушення авторських прав

Красноярська рекламна студія «Город» 24 листопада заявила про намір подати позов до суду про захист авторських прав на управління ФСБ Волгоградської області, яке запустило серію мультфільмів антитерористичного напрямку в ефірі місцевих телекомпаній. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

 

Як розповів генеральний продюсер студії «Город» Павло Стабров, ці анімаційні ролики були виготовлені його компанією у 2005 році на замовлення адміністрації Красноярського краю і показані на місцевому телебаченні в рамках антитерористичної кампанії: «Студія виграла тендер на виробництво роликів антитерористичної тематики. За умовами контракту всі права на використання продукції були передані замовнику, за студією "Город" залишилися тільки немайнові права, в тому числі права на розміщення в роликах авторів проекту».

 

Також генпродюсер зазначив, що волгоградські ролики повністю ідентичні їхнім, за винятком тієї частини, де було вказано ім'я виробника - працівників волгоградського УФСБ.

 

«Викривлення відеороликів або знищення інформації про правовласника, в тому числі й того, кому належать немайнові права, відповідно до Цивільного кодексу, повинно бути відшкодовано у вигляді грошової компенсації», - зазначила Ірина Тулуб'єва керуючий партнер юридичної фірми «Тулубьева, Осипов и партнеры».

 

За інформацією видання, в прес-службі УФСБ підтвердили авторство «Города», але зазначили, що ролики «допрацювали і додали контактну інформацію ГУВС і ФСБ», однак щодо того, чи буде додана інформація про красноярських авторів, нічого не повідомили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17337
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду