Адміністрація президента запевняє, що Янукович не допустить утисків свободи слова

25 Листопада 2010
10921
25 Листопада 2010
11:06

Адміністрація президента запевняє, що Янукович не допустить утисків свободи слова

10921
Адміністрація президента запевняє, що Янукович не допустить утисків свободи слова

В Адміністрації президента запевняють, що утисків свободи слова з боку президента Віктора Януковича ніколи не буде. Про це заявив Олег Кошелєв, керівник головного управління з питань комунікації Адміністрації президента, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на УНІАН.

 

Як повідомив Олег Кошелєв, «Віктора Федоровича нашого визнає Європа. До речі, на нещодавньому саміті в Брюсселі («Україна-ЄС», що пройшов 22 листопада. - ТК) його підтримали в прагненнях до свободи слова і вільної преси. Я вас запевняю: утисків свободи слова, журналістів з боку президента Януковича ніколи не буде».

 

Як відомо, саме Олег Кошелєв просив телеканали не демонструвати відео падіння вінка на Віктора Януковича. Незважаючи на наполегливі прохання його показали показали Новий канал, «Шустер live», 5 канал, ТВі та СТБ.

 

Тим часом, за інформацією «Української правди», у п'ятницю, 19 листопада, перед самітом «Україна-ЄС» Віктор Янукович у Києві дав закриту прес-конференцію для трьох західних інформагенцій - Аssociated Press, Reuter's та France Presse. При чому Адміністрація президента приховала цю зустріч від інших - зокрема, не змогла акредитуватися на брифінг журналістка німецького агентства DPA, якій повідомили, що на Банковій нічого не планується.

 

Віктор Янукович виклав свою аргументацію перед західними медіа, яку потім повторював на саміті в Брюсселі: «Всі телевізійні програми які працювали в Україні, так і працюють. Що, хтось не пускає опозицію в ефір? Нічого не змінилося. Ви чули, щоб я комусь казав: "Не критикуйте президента"? Ви такого не почуєте», - заявив президент. Нагнітання пристрастей він пояснив тим, що українська опозиція використовує тему свободи преси для його дискредитації. «Але це теж нормальний процес. Я не збираюся кидатися на опозицію з палицею», - додав він.

 

При цьому, як згодом інформували у своїх стрічках новин західні інформаційні агенції, «в останній момент перед інтерв'ю помічники Януковича заявили, що вони не дозволять закордонним агентствам зробити свої фото та відео під час зустрічі. За їхніми словами, журналісти можуть використовувати тільки матеріали, зняті адміністрацією президента».

 

Нагадаємо, раніше комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Європейський Союз готовий до компромісів з України з усіх питань, крім порушення демократичних свобод.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10921
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123
4918 дн. тому
"Віктора Федоровича нашого визнає Європа"!!!!!!)))))))))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду