AMM/Vizeum: Від заборони реклами пива телеіндустрія втратить 150-200 млн грн, преса - 9,8 млн грн

23 Листопада 2010
3662
23 Листопада 2010
11:42

AMM/Vizeum: Від заборони реклами пива телеіндустрія втратить 150-200 млн грн, преса - 9,8 млн грн

3662
AMM/Vizeum: Від заборони реклами пива телеіндустрія втратить 150-200 млн грн, преса - 9,8 млн грн

Законопроекти про обмеження та заборону реклами пива у разі їх прийняття обернуться для медіагалузі втратою великих бюджетів. Зокрема телебачення наступного року може недоотримати 150-200 млн грн, друковані ЗМІ - 9,8 млн грн.

 

Таки підрахунки зробило агентство «AMM/Vizeum Україна». Як зазначається у повідомленні агентства, йдеться про законопроекти №1014-2П та №6645 про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (про обмеження реклами пива та інших слабоалкогольних напоїв, а також щодо заборони використовувати спортивну тематику в рекламі тютюнових виробів, алкогольних та слабоалкогольних напоїв відповідно).

 

На думку директора AMM/Vizeum Оксани Стехіної, вказані законопроекти призведуть до закриття телепрограм, які виходять в ефір завдяки фінансуванню виробників пива і, як наслідок, до призупинення виробництва якісного телепродукту та навіть до часткового скорочення робочих місць в галузі. «Телебаченню, пресі, радіо та зовнішній рекламі закони обійдуться в десятки мільйонів гривень. Крім того, відтік таких великих рекламних категорій призведе до зниження вартості реклами і рентабельності бізнесу, оскільки навряд чи знайдуться інші рівноцінні рекламодавці, здатні зайняти їх місце», - зазначає директор AMM/Vizeum. За її інформацією, протягом останніх 10 років рекламні бюджети виробників пива в країнах Європи зростають, але споживання алкоголю загалом знижується.

 

Як зазначили ТК у комітеті з питань свободи слова та інформації Верховної Ради, законопроект №1014 стоїть у порядку денному поточної сесії парламенту, він має бути розглянутий до кінця року.

 

Клієнтом AMM/Vizeum є «Оболонь», один з найбільших рекламодавців ТБ (за результатами січня - вересня 2010 року входить до топ-15 рекламодавців за кількістю набраних рейтингів).

 

AMM/Vizeum Ukraine - медіаагенція повного циклу з акцентом на комунікаційне планування.В Україні представляє інтереси мережевої агенції Vizeum (група Aegis). Входить до складу холдингу Aegis Media/GMG. Заснована у 1998 році. Останні 7 років входить до числа провідних медійних агенцій України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду