detector.media
23.11.2010 11:42
AMM/Vizeum: Від заборони реклами пива телеіндустрія втратить 150-200 млн грн, преса - 9,8 млн грн

Законопроекти про обмеження та заборону реклами пива у разі їх прийняття обернуться для медіагалузі втратою великих бюджетів. Зокрема телебачення наступного року може недоотримати 150-200 млн грн, друковані ЗМІ - 9,8 млн грн.

 

Таки підрахунки зробило агентство «AMM/Vizeum Україна». Як зазначається у повідомленні агентства, йдеться про законопроекти №1014-2П та №6645 про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (про обмеження реклами пива та інших слабоалкогольних напоїв, а також щодо заборони використовувати спортивну тематику в рекламі тютюнових виробів, алкогольних та слабоалкогольних напоїв відповідно).

 

На думку директора AMM/Vizeum Оксани Стехіної, вказані законопроекти призведуть до закриття телепрограм, які виходять в ефір завдяки фінансуванню виробників пива і, як наслідок, до призупинення виробництва якісного телепродукту та навіть до часткового скорочення робочих місць в галузі. «Телебаченню, пресі, радіо та зовнішній рекламі закони обійдуться в десятки мільйонів гривень. Крім того, відтік таких великих рекламних категорій призведе до зниження вартості реклами і рентабельності бізнесу, оскільки навряд чи знайдуться інші рівноцінні рекламодавці, здатні зайняти їх місце», - зазначає директор AMM/Vizeum. За її інформацією, протягом останніх 10 років рекламні бюджети виробників пива в країнах Європи зростають, але споживання алкоголю загалом знижується.

 

Як зазначили ТК у комітеті з питань свободи слова та інформації Верховної Ради, законопроект №1014 стоїть у порядку денному поточної сесії парламенту, він має бути розглянутий до кінця року.

 

Клієнтом AMM/Vizeum є «Оболонь», один з найбільших рекламодавців ТБ (за результатами січня - вересня 2010 року входить до топ-15 рекламодавців за кількістю набраних рейтингів).

 

AMM/Vizeum Ukraine - медіаагенція повного циклу з акцентом на комунікаційне планування.В Україні представляє інтереси мережевої агенції Vizeum (група Aegis). Входить до складу холдингу Aegis Media/GMG. Заснована у 1998 році. Останні 7 років входить до числа провідних медійних агенцій України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY