МВС і Верховна Рада розслідують обставини бійки після «Шустер live»

16 Листопада 2010
13018
16 Листопада 2010
12:36

МВС і Верховна Рада розслідують обставини бійки після «Шустер live»

13018
МВС і Верховна Рада розслідують обставини бійки після «Шустер live»

Верховна Рада направить листа до Генпрокуратури щодо інциденту між депутатом Юрієм Гримчаком та радником міністра внутрішніх справ Костянтином Стогнієм. Про це у вівторок заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин, пише «Українська правда».

 

«Сьогодні буде направлений лист до Генпрокуратури, щоб розслідували цей інцидент. Оскільки йдеться про народного депутата, після отримання інформації, потрібно буде послухати інформацію від міністерства внутрішніх справ, від міністра внутрішніх справ з цього приводу», - сказав він.

 

Раніше депутат від НУНС Геннадій Москаль виступив із заявою, в якій вимагає від ВР звернутися до Генпрокуратури з проханням порушити проти Костянтина Стогнія кримінальну справу за побиття народного депутата. «Прошу вас, Володимире Михайловичу, звернутися до Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти Стогнія за статтею про загрозу або насилля щодо громадського діяча», - зазначив він.

 

Тим часом МВС проводить службове розслідування обставин бійки. Про це інформаційному агентству «Інтермедіа консалтинг» повідомив Костянтин Стогній.

 

При цьому, за його словами, поки що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов не відсторонюватиме його від виконання службових обов'язків. «Я мав розмову з міністром внутрішніх справ. Він висновків не робить до закінчення службового розслідування, хотів мене відсторонити від виконання службових обов'язків на час проведення розслідування, але вже є попередні матеріали розслідування і тому він вирішив поки цього не робити», - зазначив він.

 

Нагадаємо, після ефіру «Шустер live» 12 листопада стався інцидент між Юрієм Гримчаком і Костянтином Стогнієм. За свідченням очевидців, бійка учасників ток-шоу почалася зі сварки Костянтина Стогнія з Юрієм Луценком. Після цього в суперечку втрутився Гримчак. Зав'язалася кулачна сутичка, внаслідок якої Стогній опинився на капоті «Альфа-Ромео» одного зі співробітників студії.

 

У свою чергу директор департаменту зв'язків з громадськістю МВС Дмитро Андрєєв згодом заявив, що Стогній вдарив Луценка в обличчя за те, що той сказав, що квартиру працівник міліції може одержати, «якщо... ну, скажімо так, зробити... оральный контакт із міністром внутрішніх справ». Натомість Юрій Гримчак спростував, що Юрій Луценко брав участь у бійці. Він також звернувся до Генпрокуратури з проханням порушити кримінальну справу проти Костянтина Стогнія.

 

Як повідомив  агентству «Інтермедіа консалтинг» пан Стогній, бійка з Луценком була, і він «готовий написати рапорт про звільнення». «А раз вони все ж звертаються до міліції, то я рапорт точно писати не буду, хай прокуратура визначається. А то вони тиснуть будь-якими способами для того, щоб я звільнився», - додав він.

 

ТК намагалася з'ясувати подробиці інциденту в головного редактора «Савік Шустер студії» Дарки Чепак. Однак вона після ефіру перебувала в апаратній і не була свідком бійки. Водночас відеозаписи камер спостереження, на які посилався Юрій Гримчак, заявляючи, що вони зафіксували непричетність Юрія Луценка до інциденту, пані Чепак назвала конфіденційними.

 

Інтернет-видання «Обозреватель» оприлюднило цей відеозапис, на якому видно, що Юрій Луценко сперечається з людиною, яка перебуває за кадром, а згодом ухиляється від неї.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду