Рада підтримала в першому читанні законопроект про обов’язковість логотипу каналу під час реклами

2 Листопада 2010
11642
2 Листопада 2010
20:58

Рада підтримала в першому читанні законопроект про обов’язковість логотипу каналу під час реклами

11642
Рада підтримала в першому читанні законопроект про обов’язковість логотипу каналу під час реклами

2 листопада Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 3631 про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» (щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації під час реклами). «За» проголосували 323 народні депутати.

 

Нагадаємо, відповідний законопроект зареєстрували 23 січня 2009 року народні депутати Олег Зарубінський (Блок Литвина), Олександр Шепелев (екс-БЮТ, нині Партія регіонів) і Микола Рудченко (Блок Литвина).

 

На думку авторів законопроекту, необхідність у змінах зумовлена тим, що певні телеканали під час трансляції реклами приховують свій логотип, що у свою чергу не дає можливість довести, що певна реклама транслювалася на конкретному телеканалі.

 

Відтак, документ пропонує внести зміни до визначення двох термінів: «ефірний час» (такий проміжок часу, у якому демонструються не лише програми чи передачі, а вся аудіовізуальна продукція, яка надається каналом) та «логотип» (його застосовування відбувається не лише для вирізнення програм та передач, але й для позиціонування всього ефірного часу телеканалу), а крім цього, передбачити, що логотип встановлюється для вирізнення всього ефірного часу телеканалу.

 

Також 2 листопада за скорочення терміну підготовки законопроекту до другого читання проголосував 301 народний депутат.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду