detector.media
02.11.2010 20:58
Рада підтримала в першому читанні законопроект про обов’язковість логотипу каналу під час реклами

2 листопада Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 3631 про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» (щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації під час реклами). «За» проголосували 323 народні депутати.

 

Нагадаємо, відповідний законопроект зареєстрували 23 січня 2009 року народні депутати Олег Зарубінський (Блок Литвина), Олександр Шепелев (екс-БЮТ, нині Партія регіонів) і Микола Рудченко (Блок Литвина).

 

На думку авторів законопроекту, необхідність у змінах зумовлена тим, що певні телеканали під час трансляції реклами приховують свій логотип, що у свою чергу не дає можливість довести, що певна реклама транслювалася на конкретному телеканалі.

 

Відтак, документ пропонує внести зміни до визначення двох термінів: «ефірний час» (такий проміжок часу, у якому демонструються не лише програми чи передачі, а вся аудіовізуальна продукція, яка надається каналом) та «логотип» (його застосовування відбувається не лише для вирізнення програм та передач, але й для позиціонування всього ефірного часу телеканалу), а крім цього, передбачити, що логотип встановлюється для вирізнення всього ефірного часу телеканалу.

 

Також 2 листопада за скорочення терміну підготовки законопроекту до другого читання проголосував 301 народний депутат.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY