АМКУ визнав рекламу протигрипозних ліків «Інсті» оманливою

2 Листопада 2010
13276
2 Листопада 2010
14:04

АМКУ визнав рекламу протигрипозних ліків «Інсті» оманливою

13276
АМКУ визнав рекламу протигрипозних ліків «Інсті» оманливою

Антимонопольний комітет України зобов'язав компанію «Хербіон (Пакистан) Прайвет Лімітед» (Карачі, Пакистан) припинити поширення реклами лікарського засобу «Інсті», визнавши зміст повідомлень оманливим. Про це йдеться повідомляє прес-служба АМКУ

 

За інформацією АМКУ, компанія обіцяє в рекламі відсутність побічних дій препарату та можливість використання дорослими та дітьми «без застереження».

 

Друковані рекламні листівки компанії «Хербіон» розповсюджувалися в аптеках міста Києва та не містили жодної інформації про застереження та лікарські рекомендації щодо вживання препарату. Разом з тим, як зазначають представники АМКУ, в інструкції до лікарського засобу йдеться про те, що дітям до 12 років препарат призначають в іншій лікарській формі через випадки виникнення алергічних реакцій. Крім того, до складу гранул препарату входить сахароза, на що необхідно звернути увагу пацієнтам із цукровим діабетом, а також тим, хто дотримується гіпокалорійної дієти.

 

Про виконання вимог АМКУ «Хербіон (Пакистан) Прайвет Лімітед» має поінформувати в десятиденний строк. Присутній на засіданні комітету представник компанії погодився з вимогами АМКУ та повідомив, що «Хербіон» зобов'язується не допускати подібних дій у подальшому.

 

«Неправдива реклама ліків та їх властивостей сьогодні, на жаль, є досить поширеним явищем. Піддаючись впливу масової інформації, споживачі не тільки втрачають гроші, а й ризикують власним здоров'ям. Тому Антимонопольний комітет робитиме все від нього можливе задля припинення та недопущення обману громадян», - сказав в. о. голови Комітету Юрій Кравченко.

 

Лікарський засіб «Інсті» застосовують як засіб симптоматичної терапії під час грипу, застуди, захворювань дихальних шляхів, які супроводжуються кашлем, пропасницею, подразненням горла, закладенням носа, головним болем.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13276
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду