Ужгородський міськвиборчком скасував постанову про акредитацію ЗМІ. Печатку поставлять згодом

30 Жовтня 2010
13669
30 Жовтня 2010
23:03

Ужгородський міськвиборчком скасував постанову про акредитацію ЗМІ. Печатку поставлять згодом

13669
Ужгородський міськвиборчком скасував постанову про акредитацію ЗМІ. Печатку поставлять згодом

Ужгородська міська виборча комісія скасовувала «Положення про правила акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації та незалежних журналістів при Ужгородській міській виборчій комісії Закарпатської області на період її роботи», повідомляє інтернет-видання «Закарпаття онлайн». Зокрема, ці правила зобов'язують журналістів погоджувати матеріали з УМВК.

 

За цією інформацією, рішення про скасування правил акредитації було прийнято комісією 29 жовтня 2010 року близько 12.00. Таким чином, положення не є чинним, а відповідно, засоби масової інформації працюють в межах ТВК в звичному режимі.

 

Нагадаємо, раніше про відміну зазначеної постанови повідомили ЗМІ Закарпаття, та член Ужгородської міської виборчої комісії Володимир Шолохман у коментарях ТК (29 жовтня близько 18:00спростував цю інформацію.

 

«Інформація, яка була оприлюднена в ЗМІ зі слів Володимира Шолохмана, є застарілою. Адже, коментар у нього був взятий в телефонному режимі зранку 29 жовтня. Тобто, тоді, коли питання її скасування не було затверджено», - стверджує голова Ужгородської міської виборчої комісії Віктор Боричевський. Він підкреслює: «Ми скасували положення як тільки отримали інформацію про звернення суб'єктів виборчого процесу, представників засобів масової інформації та рекомендації ЦВК».

 

У документі щодо скасування рішення відсутня печатка комісії. «На жаль, на момент його оформлення печатка комісії була в друкарні. Проте на документі є підписи голови та секретаря Ужгородської міської виборчої комісії»,- зазначають представники міськвибочкому.

 

 

 

 

 

 

Як повідомляла ТК, 26 жовтня члени Ужгородської міської виборчої комісії затвердили «Правила акредитації журналістів і технічних працівників ЗМІ та незалежних журналістів при Ужгородській міській ТВК», які, зокрема, зобов'язують журналістів погоджувати матеріали з УМВК «у будь-який спосіб».

 

Юристи Інституту масової інформації заявили, що ці правила мають ознаки встановлення цензури. А якщо вони вже були застосовані у відносинах УМВК з журналістами, доцільно клопотати перед генпрокурором щодо порушення кримінальної справи про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13669
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Otar Dovzhenko
4934 дн. тому
Оце ж тепер постійно відбувається, на всіх рівнях стабільно-реформаторської влади: ухвалять якусь варварську єресь, викличуть масове обурення і шок у громадськості, а потім так само спокійно скасовують - типу, ось які ми демократи.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду