detector.media
30.10.2010 23:03
Ужгородський міськвиборчком скасував постанову про акредитацію ЗМІ. Печатку поставлять згодом

Ужгородська міська виборча комісія скасовувала «Положення про правила акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації та незалежних журналістів при Ужгородській міській виборчій комісії Закарпатської області на період її роботи», повідомляє інтернет-видання «Закарпаття онлайн». Зокрема, ці правила зобов'язують журналістів погоджувати матеріали з УМВК.

 

За цією інформацією, рішення про скасування правил акредитації було прийнято комісією 29 жовтня 2010 року близько 12.00. Таким чином, положення не є чинним, а відповідно, засоби масової інформації працюють в межах ТВК в звичному режимі.

 

Нагадаємо, раніше про відміну зазначеної постанови повідомили ЗМІ Закарпаття, та член Ужгородської міської виборчої комісії Володимир Шолохман у коментарях ТК (29 жовтня близько 18:00спростував цю інформацію.

 

«Інформація, яка була оприлюднена в ЗМІ зі слів Володимира Шолохмана, є застарілою. Адже, коментар у нього був взятий в телефонному режимі зранку 29 жовтня. Тобто, тоді, коли питання її скасування не було затверджено», - стверджує голова Ужгородської міської виборчої комісії Віктор Боричевський. Він підкреслює: «Ми скасували положення як тільки отримали інформацію про звернення суб'єктів виборчого процесу, представників засобів масової інформації та рекомендації ЦВК».

 

У документі щодо скасування рішення відсутня печатка комісії. «На жаль, на момент його оформлення печатка комісії була в друкарні. Проте на документі є підписи голови та секретаря Ужгородської міської виборчої комісії»,- зазначають представники міськвибочкому.

 

 

 

 

 

 

Як повідомляла ТК, 26 жовтня члени Ужгородської міської виборчої комісії затвердили «Правила акредитації журналістів і технічних працівників ЗМІ та незалежних журналістів при Ужгородській міській ТВК», які, зокрема, зобов'язують журналістів погоджувати матеріали з УМВК «у будь-який спосіб».

 

Юристи Інституту масової інформації заявили, що ці правила мають ознаки встановлення цензури. А якщо вони вже були застосовані у відносинах УМВК з журналістами, доцільно клопотати перед генпрокурором щодо порушення кримінальної справи про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY