Житомирський депутат хоче, щоб проти журналіста порушили кримінальну справу

18 Жовтня 2010
18648
18 Жовтня 2010
18:24

Житомирський депутат хоче, щоб проти журналіста порушили кримінальну справу

18648
Житомирський депутат хоче, щоб проти журналіста порушили кримінальну справу

Депутат Житомирської районної ради Юрій Вербилюк готує позов до суду на журналіста Дмитра Сінченка про захист честі і гідності, а також планує підняти питання про порушення проти нього кримінальної справи за ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Про це пан Вербилюк повідомив ТК у письмовому зверненні.

 

Нагадаємо, 8 жовтня журналіст Дмитро Сінченко заявив, що його побив, а також відібрав диктофон із записами Юрій Вербилюк. Депутат відкидає звинувачення пана Сінченка у побитті чи відбиранні диктофону та називає заяву журналіста «шантажем, погрозами та зароблянням грошей».

 

У своєму листі Юрій Вербилюк стверджує, що інформація про побиття пана Сінченка є «брехливою та ганьбить мою честь, гідність та ділову репутацію». За словами депутата, Дмитро Сінченко звернувся до Богунського РВ УМВС в місті Житомирі із заявою про викрадення диктофону: «15.10.2010 року мною був отриманий лист за підписом заступника начальника Богунського РВ УМВС міста  Житомира, в якому вказано, що заява Сінченка Д.В. розглянута та по даному факту відмовлено в порушенні кримінальної справи за ст. 186 КК України на підставі відсутності ознак злочину».

 

 

Юрій Вербилюк зазначає, що у відповіді РВ УМВС про нанесення тілесних ушкоджень нічого не йдеться,  а тому депутат звертає увагу, що за даним фактом звернення не було.

 

«У вищевказаній публікації Сінченко Д.В. зазначає, що його побили та викрали диктофон, крім того описав незрозумілі подробиці, які матеріалами перевірки були всі спростовані та станом на 13.10.2010 Сінченко Д.В. до судекспертизи не звертався», - йдеться у листі пана Вербилюка.

 

Депутат Вербилюк вважає, що вказана інформація шкодить не тільки його передвиборній кампанії, а й в цілому дискредитує всіх кандидатів його партії (депутат фракції БЮТ, голова Житомирської обласної організації Всеукраїнської партії духовності і патріотизму) «шляхом можливої втрати довіри виборців».

 

Зазначимо, що згідно зі ст. 383 ККУ особи, які завідомо дали неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу дізнання про вчинення злочину караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

 

У коментарях ТК Дмитро Сінченко зазначає, що від заяв щодо побиття не відмовляється, говорить, що відстоюватиме свої позиції в суді та надасть докази: «У мене є довідка з травмпункту і є висновок судмедекспертизи, я знімав побої, вони зафіксовані, все це є».

 

З приводу заяви Юрія Вербилюка про те, що звернення до міліції щодо побиття не було, Дмитро Сінченко відповів: «Значить він володіє не всією інформацією, тому що звернення з цього приводу також було, окремо наступного дня, після зняття побоїв. Оформили моє звернення, воно через травмпункт надійшло до міліції».

 

Також пан Сінченко зазначив, що подасть зустрічний позов до суду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18648
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
4954 дн. тому
Так цей Вербелюк - повний неадекват! Його з БЮТу вигнали, так він свою партійку організував. Жодних шансів пройти до якоїсь ради не має, лише надуває щоки. Напевне журналіста спеціально побив, щоб мати виправдання, чому він вибори програв.
Кость
4954 дн. тому
Знаю Сінченка, він дуже гарний журналіст, пише статті аналітичного характеру. Такого рівня професіоналів в Україні не багато... і на УП публікується, і в газетах "Дзеркало тижня", "День", "Молодь України"... а ви, пане Олексію, напевне працюєте на цього житомирського депутатика...
Олексій
4955 дн. тому
Панове, ну звідки ви взяли що Дмитро Сінченко - журналіст? Цей політично заангажований юнак нічим окрім маханням прапорами у своєму житті не займався.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду