Посол США сподівається, що Янукович виконає обіцянку дотримуватися свободи слова

18 Жовтня 2010
14868
18 Жовтня 2010
15:59

Посол США сподівається, що Янукович виконає обіцянку дотримуватися свободи слова

14868
Посол США сподівається, що Янукович виконає обіцянку дотримуватися свободи слова

«За декілька останніх років Україна виробила одну з найкращих моделей демократії у Центрально-Східній Європі», - сказав Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Теффт під час перебування у Львові на відкритті «Днів Америки» в інтерв'ю інтернет-виданню Vlaskor.net.

 

Також, характеризуючи динаміку розвитку України в умовах демократії, пан Теффт зазначив: «Я знаю, що зараз є широкий спектр протилежних думок у цій країні з приводу того, як розвивається демократія. Наш підхід, про нього говорив і президент Барак Обама, і державний секретар Хілларі Клінтон, коли відвідувала Україну у липні цього року, - це сприяти, підтримувати розвиток усіх демократичних процесів. А у випадку, коли ми бачитимемо якісь проблеми з цим, то піднімати цю тему, порушувати її у наших діалогах. І ми це робимо і плануємо продовжувати. Але тут все залежить від народу України».

 

Щодо ситуації зі свободою слова, Джон Теффт розповів, що в США сподіваються, що президент України Віктор Янукович виконає свою обіцянку дотримуватися свободи слова і свобода преси.

 

«Ми дуже відверто, чітко висловлюємо свою позицію з приводу свободи слова і свободи преси в Україні. Я думаю, саме про це ви і питаєте. Свобода преси є невід'ємним елементом будь-якої демократії. І ми чули, як державний секретар Клінтон чітко висловилася про це, коли вона відвідувала Україну і виступала у Києві з промовою 2 липня цього року, - сказав пан Теффт. -  Ми  підтримуємо тісні контакти з людьми, які спостерігають за розвитком медійної ситуації в цій країні. І навіть підтримуємо їх фінансово. Президент Янукович обіцяв, що в Україні будуть дотримуватися свободи слова і свобода преси. Ми і, я думаю, весь народ України сподіваємося, що він свого слова дотримає».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Vlaskor.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14868
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
1
4943 дн. тому
Как уже достала эта америка. Следили бы лучше за собой. Вояки блин. Весь мир на ушах стоит из-за них.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду