Джон Теффт: Український уряд має реагувати на загрозу свободі преси

24 Червня 2010
14815

Джон Теффт: Український уряд має реагувати на загрозу свободі преси

14815
Джон Теффт: Український уряд має реагувати на загрозу свободі преси

Посол США в Україні Джон Теффт закликає правоохоронні органи й українську владу реагувати на факти обмеження свободи слова в Україні.

 

Про це він сказав на зустрічі з українськими експертами і журналістами в четвер у Києві, пише інтернет-видання  «Українська правда»  з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

 

«Ми чули тривожні повідомлення про тиск на журналістів. Ми вважаємо, що міліція має розслідувати ці факти, а уряд повинен уважно стежити і реагувати на загрозу свободі преси», - сказав Теффт.

 

Він додав, що посольство США регулярне веде діалог із українською владою щодо цих питань, спостерігає за ситуацією зі свободою слова в Україні.

 

«У нас є побоювання з приводу демократії і свободи, і ми завжди будемо активно порушувати ці питання перед урядом України», - наголосив Теффт.

 

«Я думаю, це дуже важливо - захищати і навіть розширювати свободи, досягнуті в 2005 році. Не повинно бути відкату назад, до старої системи тиску на журналістів і компанії», - зазначив посол, цитуєУНІАН.

 

 «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14815
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Джону Т
5075 дн. тому
Джоне, вони (уряд) навіть не зрозуміють, що таке "реагувати на загрозу свободі преси"! Говоріть простіше: МВФ не дасть грошей! Т
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду