detector.media
18.10.2010 15:59
Посол США сподівається, що Янукович виконає обіцянку дотримуватися свободи слова
Посол США сподівається, що Янукович виконає обіцянку дотримуватися свободи слова

«За декілька останніх років Україна виробила одну з найкращих моделей демократії у Центрально-Східній Європі», - сказав Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Теффт під час перебування у Львові на відкритті «Днів Америки» в інтерв'ю інтернет-виданню Vlaskor.net.

 

Також, характеризуючи динаміку розвитку України в умовах демократії, пан Теффт зазначив: «Я знаю, що зараз є широкий спектр протилежних думок у цій країні з приводу того, як розвивається демократія. Наш підхід, про нього говорив і президент Барак Обама, і державний секретар Хілларі Клінтон, коли відвідувала Україну у липні цього року, - це сприяти, підтримувати розвиток усіх демократичних процесів. А у випадку, коли ми бачитимемо якісь проблеми з цим, то піднімати цю тему, порушувати її у наших діалогах. І ми це робимо і плануємо продовжувати. Але тут все залежить від народу України».

 

Щодо ситуації зі свободою слова, Джон Теффт розповів, що в США сподіваються, що президент України Віктор Янукович виконає свою обіцянку дотримуватися свободи слова і свобода преси.

 

«Ми дуже відверто, чітко висловлюємо свою позицію з приводу свободи слова і свободи преси в Україні. Я думаю, саме про це ви і питаєте. Свобода преси є невід'ємним елементом будь-якої демократії. І ми чули, як державний секретар Клінтон чітко висловилася про це, коли вона відвідувала Україну і виступала у Києві з промовою 2 липня цього року, - сказав пан Теффт. -  Ми  підтримуємо тісні контакти з людьми, які спостерігають за розвитком медійної ситуації в цій країні. І навіть підтримуємо їх фінансово. Президент Янукович обіцяв, що в Україні будуть дотримуватися свободи слова і свобода преси. Ми і, я думаю, весь народ України сподіваємося, що він свого слова дотримає».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Vlaskor.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY