detector.media
18.10.2010 14:17
Кінематографісти борються за пільги в Податковому кодексі

Голова правління Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергій Тримбач заявляє, що без реформування українське кіновиробництво ще кілька років перебуватиме в режимі стагнації. При цьому чиновники блокують виконання законів, спрямованих на поліпшення ситуації в цій сфері. Про це Сергій Тримбач розповів під час інтернет-конференції на порталі Liga.net, повідомляє інформаційне агентство «Ліга. Новости».

 

«Вже сьогодні є очевидними спроби чиновників фактично міксувати, а то й повністю знищити де-факто реальну впливовість закону про кінематографію. Скажімо, йшла мова про пільги для кіновиробників. Проте всі вони зараз не працюють, оскільки їх не було досі в Податковому кодексі. Нині ведеться боротьба за те, щоб кодекс було приведено у відповідність з новою редакцією закону про кінематографію», - сказав він.

 

Крім того, Сергій Тримбач відзначив, що НСКУ виступила з ініціативою створення фонду на підтримку національної кінематографії, управляти яким повинна рада у складі 10 представників Кабміну і 10 представників спілки. Однак для цього необхідно прийняти законопроект про збір, який був підготовлений, але так і не винесений на розгляд Верховної Ради.

 

«У мене повне враження, що чиновники на сьогодні заблокували подальшу реалізацію цього законопроекту... Взагалі, це наша спільна біда - фактично всі реформи в нашій державі проводять чиновники, без участі громадськості, на відміну від європейської практики, де громада є повноправним учасником розробки та реалізації реформаторських ідей», - зазначив він.

 

Говорячи про обсяги державного фінансування кіновиробництва, пан Тримбач повідомив, що в бюджеті на поточний рік передбачена сума в 24 млн грн, якої недостатньо, щоб вивести галузь зі стагнації. За його інформацією, Міністерство культури та туризму ставило питання про те, щоб закласти в держбюджет 2011 року 100 млн грн на виробництво фільмів, однак таку суму навряд чи схвалить Міністерство фінансів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY