J’Son & Partners: У Росії 15,6 млн абонентів платного телебачення

12 Жовтня 2010
15005
12 Жовтня 2010
13:47

J’Son & Partners: У Росії 15,6 млн абонентів платного телебачення

15005
J’Son & Partners: У Росії 15,6 млн абонентів платного телебачення

На кінець першого півріччя 2010 року в Росії налічувалося 15,6 млн абонентів платного телебачення, а виручка від їх обслуговування досягла близько $ 550 млн. Такі дані наведено у звіті J'Son & Partners Consulting, пише російська газета «Ведомости». За прогнозами агенстства, до кінця 2010 року у Росії буде близько 16,3 млн користувачів, виручка становитиме $ 940 млн (плюс 14%).

 

Головний підсумок першого півріччя - помітне зниження темпів підключення нових абонентів, що не пов'язане з кризою. У порівнянні з аналогічним періодом 2009 року зростання становило всього 8%, тимчасом як у першому півріччі кризового 2009 року зростання сягало 15%, а в першому півріччі 2008 року - приблизно 18%, відзначає аналітик J'Son & Partners Світлана Ємельянова. Темпи підключень уповільнилися, оскільки російський ринок платного телебачення наближається до насичення - популярність послуг серед домогосподарств сягла 30%.

 

При цьому, як відзначають аналітики, абонентська база зростає нерівномірно. У великих містах, наприклад у Москві, де проникнення кабелю сягає 70%, темпи зростання падають, проте в тих містах, де проникнення низьке, ефект зворотний, відзначає гендиректор «Ер-телеком холдингу» Андрій Семеріков.

 

Відмінності спостерігаються і щодо компаній: «НТВ-плюс» у першому півріччі підключила на 40% більше, ніж за першу половину 2009 року, стверджує гендиректор телекомпанії Дмитро Самохін. Це зростання він пояснює відкладеним попитом. Інша ситуація в сегменті кабельного телебачення: компанії, які під час кризи не інвестували в інфраструктуру, тепер не мають ресурсів для масового залучення нових абонентів, вважає Самохін. Число абонентів платного телебачення стабільно зростає на 2-3% в місяць, і значних коливань у темпах не спостерігається, відзначає представник «Комстар - Об'єднані телесистеми» Катерина Невська.

 

Як повідомляла ТК, наприкінці першого півріччя 2009 року до послуг платного телебачення (кабельне, супутникове, IPTV) у Росії було підключено близько 13,6 млн домогосподарств. Тоді порівняно з 2008 роком абонентська база зросла більш ніж на 15%.

 

Нагадаємо, за даними J'Son & Partners, у світі у 2009 році число передплатників платного ТБ склало 675 млн домогосподарств, а до 2014 року цей показник зросте до 846 млн Таким чином, середнє зростання складе близько 4,7% на рік. Причому найшвидше зростає на ринку платного телебачення сегмент IPTV - тут зростання становить більше 22% на рік, за ним іде супутникове телебачення - в цьому сегменті спостерігається зростання близько 6% на рік. База глядачів кабельного телебачення збільшується в середньому на 2,7% на рік. У цілому на ринку платного телебачення лідирує Азія з часткою ринку близько 50%, за нею йде Китай, який займає більше 26% на ринку платного телебачення, і замикають цей перелік Північна Америка та Західна Європа з частками ринку по 15% кожна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15005
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду