У Росії нарахували 26 млн абонентів платного телебачення, із них 10,3 млн – цифрового

3 Лютого 2012
11190
3 Лютого 2012
16:37

У Росії нарахували 26 млн абонентів платного телебачення, із них 10,3 млн – цифрового

11190
У Росії нарахували 26 млн абонентів платного телебачення, із них 10,3 млн – цифрового

Кількість користувачів цифрового платного телебачення в Росії за підсумками 2011 року становить 10,3 млн домогосподарств (проникнення 19%), що на 3,5 млн абонентів більше, ніж попереднього року. Такі дані наведено у звіті аналітичного агентства Telecomdaily, повідомляє РІА «Новости».

 

Загальне проникнення платного телебачення, за даними Telecomdaily, у Росії становить 26 млн домогосподарств, тож на цифрове телебачення припадає майже 40%.

 

За словами генерального директора Telecomdaily Дениса Кускова, обсяг російського ринку платного цифрового телебачення за підсумками 2011 року становив 16 млрд рублів ($530 млн), що на 25% більше, ніж попереднього.

 

За прогнозом пана Кускова, за підсумками 2012 року аудиторія платного цифрового телебачення у Росії зросте до 14 млн домогосподарств.

 

Понад 95% усього ринку платного цифрового телебачення контролюють п'ять найбільших операторів.

 

Найбільший російський супутниковий оператор «Триколор ТВ» за минулий рік набрав близько 2 млн нових передплатників. Його частка ринку абонентської бази становить 72,8% за підсумками 2011 року.

 

На другому місці - один з найбільших телекомунікаційних операторів Росії «Ростелеком», який піднявся з четвертої позиції в рейтингу на другу, набравши 400 тис. нових абонентів (частка 6,8%).

 

Інші місця в першій п'ятірці займають супутникові оператори «НТВ+» (6,3%), «Орион Экспресс» (5,5%) та кабельний «Акадо» (4,9%), причому за рік суттєво набрати нових передплатників вдалося лише оператору «Орион Экспресс».

 

Успіхи «Триколор ТВ» пояснюються орієнтацією на широке охоплення та низький ARPU (середній дохід на одного користувача) в розмірі 50 рублів ($1,66) на місяць. Для інших великих гравців середній ARPU становить близько 320 рублів ($10,6) на місяць.

 

Десята частина абонентів цифрового платного телебачення Росії (1 млн домогосподарств) зосереджені в Москві (зростання за рік на 110 тис., проникнення 25%), де лідирують «Акадо» (частка 48%), «Билайн», «НТВ+» та МТС.

 

У Санкт-Петербурзі платним цифвровим телебаченням користуються 270 тис. домогосподарств (зростання на 90 тис., проникнення 15%), а найбільшу частку ринку контролює оператор «Триколор ТВ» (частка 38%).

 

За даними іншої аналітичної компанії J'ason&Partners Consulting, абонентська база послуг платного телебачення в Росії за підсумками 2011 року нараховувала 24 млн домогосподарств (проникнення 45%), зрісши за рік на 9%. За технологіями лідирують аналогове кабельне телебачення (платне і багатоканальне соціальне), на яке припадало 56%, на супутникове припадало 30%, цифрове кабельне - 10%, IPTV - 5%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду