У Росії 13,6 млн домогосподарств підключилися до платного телебачення

4 Грудня 2009
17049
4 Грудня 2009
14:55

У Росії 13,6 млн домогосподарств підключилися до платного телебачення

17049
У Росії 13,6 млн домогосподарств підключилися до платного телебачення

За оцінками компанії J'son & Partners Consulting, наприкінці першого півріччя 2009 року до послуг платного телебачення (кабельне, супутникове, IPTV) у Росії були підключені близько 13,6 млн домогосподарств. Порівняно з 2008 роком абонентська база зросла більш ніж на 15%. Про це повідомляє CyberSecurity.ru.


При цьому, основну частку займають абоненти кабельного телебачення - 66%, а на абонентів супутникового телебачення припадає 31%. Порівняно з кінцем 2008 року частка абонентів супутникового телебачення зросла на 4%.

 

Зростання абонентської бази супутникового телебачення відбувалося за рахунок активного набору абонентів платних пакетів «Триколор ТВ», чия абонентська база, за оцінками J'son & Partners Consulting, зросла з 2,2 млн абонентів за підсумками 2008 року до 3,5 млн підключених домогосподарств за підсумками першого півріччя 2009 року.

 

В Україні, за даними GFK Ukraine, озвученими газетою «Экономические известия», на кінець вересня 2009 року нараховувалося 80 тисяч абонентів платного супутникового телебачення.

 

Лідером серед російських кабельних операторів залишається група компаній «Комстар-ОТС», а серед IPTV - «СТРИМ-ТВ», що входить у групу компаній «Комстар-ОТС».

 

J'son & Partners Consulting прогнозує зростання доходів від послуги платного телебачення за підсумками 2009 року до 830 млн доларів.

 

Більше 50% абонентської бази послуги платного телебачення формується двома федеральними округами - Центральним і Приволзьким. Найнижча частка в абонентській базі належить Далекосхідному федеральному округу, що пов'язане з низьким рівнем розвитку кабельної інфраструктури та недостатнім супутниковим покриттям.

 

На Москву і Московську область припадає 10% всіх підключених до платного телебачення домогосподарств. Також регіонами з максимальною кількістю абонентів є Свердловська область, Тюменська область і Татарстан.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17049
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду