Депутат Бут відмовився від позову проти Ольги Сніцарчук (ДОПОВНЕНО)

11 Жовтня 2010
21608
11 Жовтня 2010
10:36

Депутат Бут відмовився від позову проти Ольги Сніцарчук (ДОПОВНЕНО)

21608
Депутат Бут відмовився від позову проти Ольги Сніцарчук (ДОПОВНЕНО)

Народний депутат Юрій Бут відмовився від позову у справі проти журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук. Апеляційний суд міста Києва задовольнив заяву позивача і закрив провадження у справі.

 

На початку судового засідання Ольга Сніцарчук заявила відвід головуючому судді Олександрові Закропивному у зв'язку з тим, що 16 вересня він виніс ухвалу, якою залишив у силі рішення попередньої інстанції і таким чином задовольнив вимоги депутата Бута. Однак згодом, за клопотанням позивача, переглянув своє рішення і скасував його без відома відповідачів. «До того ж Юрій Бут подавав клопотання, щоб ви були призначені суддею безстроково, - зазначила Ольга Сніцарчук панові Закропивному. - Тому я вбачаю тут конфлікт інтересів і не довіряю вам як судді».

 

Однак головуючий відводу не прийняв, оскільки, на його думку, відповідно до Цивільно-процесуального кодексу в цьому випадку немає підстав для відводу.

 

Представник депутата Бута Олександр Мачула від коментарів відмовився, зазначивши, що позивач не зобов'язаний давати будь-які коментарі стосовно відмови від позову: «Тому я не можу давати жодних коментарів, зважаючи на те, що мій довіритель не вважав за потрібне зазначити ці свої коментарі у своїй заяві».

 

Натомість прес-служба депутата, як пише «Українська правда», розповсюдила коментар самого пана Бута, який втім упевнений, що попереднє рішення суду  було «законним і обґрунтованим»: «Впевнений, що ні Сніцарчук, ні будь-хто інший в подальшому не дозволить собі вживати образливі та некоректні висловлювання на адресу народних депутатів України, а також інших громадян. Кожний буде з повагою ставитися один до одного. І мені б дуже хотілось, щоб толерантна лінія поведінки була нормою в стосунках журналістів та парламентаріїв».

 

Ольга Сніцарчук у коментарі ТК сказала, що задоволена тим, «що депресія у пана депутата пройшла».

 

«Він зрозумів, що не варто через такий привід вести такі дивні дискусії з журналістами. Єдине, в мене залишився неприємний осад від нашого правосуддя. Оскільки для того, щоб виграти таку справу, яка від початку видавалась мені виграшною насамперед з правових міркувань, довелося витратити дуже багато зусиль - як мені, так і моїм колегам. Я дякую усім, хто надав розголосу цій справі. І бажаю депутату бути здоровим і не звертати увагу на критику, адже, йдучи в політику, він має усвідомлювати, що критика щодо нього буде, і будуть метафори, і алегорії. І все це дозволяється законодавством», - сказала вона.

 

Нагадаємо, відповідно до рішення Подільського районного суду Ольга Сніцарчук мала  сплатити Юрієві Буту 20 тисяч гривень за те, що назвала його у своєму сюжеті «відщепенцем». Як повідомляла ТК, раніше апеляційний суд залишив у силі це рішення першої інстанції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21608
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Partos
4913 дн. тому
Вот и "засветился" atos. Что здесь скажеш? Смотря многие коментарии этого экс-преподавателя элитного (за atosom) московского ВУЗа, по поводу инцидента, совсем не проглядывался какой то мощный умишко. Скорее наоборот, впечатление, что такой себе слизняк, типичный услужливый хохол-малорос. Если бы блистал умом, то бы не лез в суд, а з"ясовував стосунки з журналісткою по-іншому. А так тільки зганьбився. Стал чуть ли не именем нарицательным для всех СМИ страны.
atos
4914 дн. тому
boss, спасибо за информацию и ДОСЬЕ по Буту. Я понятия не имел ,что собой представляет этот человек. Столько вылито дерьма на этого УМНОГО ИНТЕЛЛЕКТУАЛА и только за то что он имеет СВОЕ МНЕНИЕ. Я знаю что собой представляет Военная Академия им. Дзержинского. Этот ВВУЗ по уровню образования приравнивается к "Бауманке". И быть там Старшим преподавателем -- ВЕЛИКАЯ ЧЕСТЬ. И я теперь понимаю ,что творится в душе этого ТАЛАНТЛИВОГО человека,когда его называют "ОТЩЕПЕНЦЕМ" только за то что он не хочет быть "КНОПКОДАВОМ". А кто его обзывает???. Это ляшки,соболевы,кензьеры,павловские,тимошенки и пр бездарь. Повторяю,я его совершенно не знаю,но судя по этому ДОСЬЕ--это депутат на которого надо молиться.
Partos
4915 дн. тому
Понятно, что Атос защищант своего. Всем понятно сейчас, кто этот Бут. Как говорят, "пятиколонник", "засланый козачек". Хоть, действительно, журналистам иногда следовало бы быть вежлевее, культурнее. А то иногда их поведение граничит с хамством...
atos
4915 дн. тому
Отаре,Вам не стыдно за такую "победу" ??? Я бы на месте Бута потребовал бы наказание в размере ОДНОЙ гривни с передачей ЕЕ в ФОНД " ТЕЛЕКРИТИКИ". Дело ведь не в деньгах,а в ХАМСТВЕ и безответственности СМИ в этом вопросе. Очень жаль ,что "объект" выбран не удачно--Оля С. как раз вела себя ,как правило,толерантно. А Вам бы не помешало бы и журналистов пожурить . Взаимное уважение всегда приветствуется !!!
Знающий
4916 дн. тому
Очередной Пи-Ар непонятным людям.... На этот раз - очередная а-ля киркоровская "красная кофточка", которая завтра будет стоить чуть-чуть дороже...
Aramis
4916 дн. тому
Тепер все зрозуміло. Хто він, що і до чого А загалом, противний тип.
boss
4916 дн. тому
RSS-новости Место рождения, образование. Родился в Бахмаче Черниговской области. В 1988 году окончил Московское высшее общевойсковое командное училище им. ВС РСФСР. В 1994-м - юридический факультет Военного Краснознаменного института Министерства обороны Российской Федерации (теперь - Военная академия экономики, финансов и права Вооруженных Сил РФ). В 2002-2003 гг. отучился в докторантуре Национальной академии государственного управления при Президенте Украины. Кандидат юридических наук (1999). Карьера. 1988-1990 гг. - командир взвода мотострелкового полка Южной группы войск (Венгрия). 1990-1991 гг. - командир взвода мотострелкового полка в Луганске. 1994-1999 гг. - преподаватель, старший преподаватель Военной академии ракетных войск стратегического назначения им.Ф.Дзержинского МО РФ (Москва). 2000-2002 гг. - директор Центра международных проектов и сотрудничества Российской академии государственной службы при Президенте РФ (Москва). С 2002 года проживает в Украине. 2004-2007 гг. - директор ООО "Объединенные консультанты Украины" (Киев). С 2005 года - доцент кафедры гражданско-правовых дисциплин Киевского национального университета культуры и искусств. В 2007-м, во время досрочных парламентских выборов, Ю.Бут руководил штабом черниговской областной организации движения "Народная самооборона", которое возглавляет с момента образования Юрий Луценко. Стал депутатом Верховной Рады Украины под №61 избирательного списка блока "Наша Украина - Народная самооборона". Член Комитета ВР по вопросам правосудия.
boss
4916 дн. тому
Более логичным выглядел бы иск за то , что журналист назвал Бута депутатом.
123
4916 дн. тому
не было бы статей в Инете, я б и не знал, что отщепенец еще и наглец. Хотя еще и не негодяй?
ok_13
4916 дн. тому
Бідняжечка БУТ... Як же швидко його попустило. Мабуть дуже сильні антидепресанти приймав, і головне не хоче казати які (його питали, бачив на 5 каналі.) жаднюга - бут. (!!!!тепер мабуть і на мене у суд подасть.... Адже не можна народних депутатів називати негарно- ...«Впевнений, що ні Сніцарчук, ні будь-хто інший в подальшому не дозволить собі вживати образливі та некоректні висловлювання на адресу народних депутатів України...) Бут - ти взагалі в курсі що вибраний на посаду Народного Обранця - людьми?. І тебе будуть називати так, як ти на це заслуговуєш.!!! Теж мені... недоторканий... Робота на любій посаді має особливість рано чи пізно закінчуватися... А відщепенець, він завжди відщепенець!
panturion
4916 дн. тому
Це все дрібниці, найважливіше тут те, що суд може винести будь-яке рішення.
qw
4916 дн. тому
Пусть журналистка сама на него в суд подаст, что он её напугал.
Otar Dovzhenko
4917 дн. тому
Що ж, це маленька, але перемога журналістів над маразмом політиків. Вітаю!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду