Депутат Бут виграв суд в Ольги Сніцарчук за слово «відщепенець»

5 Жовтня 2010
28065
5 Жовтня 2010
16:53

Депутат Бут виграв суд в Ольги Сніцарчук за слово «відщепенець»

28065
Депутат Бут виграв суд в Ольги Сніцарчук за слово «відщепенець»

Депутат Юрій Бут відсудив у журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук 20 тисяч гривень за те, що вона назвала його у своєму сюжеті «відщепенцем». Про це  пише сама журналістка у  своїй статті в інтернет-виданні «Українська правда».

 

Так вирішив Апеляційний суд міста Києва, залишивши в силі рішення Подільського райсуду.

 

У своїй позовній заяві пан Бут вимагав компенсацію у розмірі 100 тисяч гривень. «Я був змушений посилено піклуватися про стан свого здоров'я, намагаючись вийти із шокового стану та повернутися до нормального життя та роботи, я почав приймати медичні препарати, стабілізуючи нервову систему і психіку», - йдеться у позовній заяві депутата.

 

Депутат також наголошує, що після сюжету журналістки його «почали турбувати безсоння, сильний головний біль, зник апетит, знизився життєвий тонус, з'явився стан депресії».

 

У свою чергу Ольга Сніцарчук зазначила, що як журналіст має право на оціночне судження згідно із законом про інформацію і 10-ю статтею Європейської конвенції про захист прав і основних свобод людини.

 

Як відомо, Бут є одним з перших депутатів, які у 2008 році вийшли з коаліції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина, що фактично її зруйнувало. Наразі Бут є членом нинішньої більшості, а також головою парламентського підкомітету з питань формування суддівського корпусу комітету з питань судочинства Сергія Ківалова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28065
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Космополит
4952 дн. тому
А вы хотели морозить в эфире все, что вам привидится? Хваленый 5 канал так ратует за чистоту украинского языка, а журналисты в эфире корректных слов подобрать не могут. В статье Снисарчук на УП нет ни слова о том, что ее "оценочные суждения" были сказаны в эфире информационной программы. Поэтому ее суждения никому не нужны. За базаром, как говорится, следить надо. А то получается - депутатов ругать можно(разумеется, есть, за что), а журналисты - святые.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
4952 дн. тому
"Доктор, який лікує діабет, подав до суду на журналіста-діабетика... за діабет" Керівник клініки власного імені доктор Д.Г. Петрунін (Ізраїль) подав до суду на блогера "Народної правди" (один з Інтернет-проектів "Української правди") Олексія Мазура та головного редактора УП Олену Притулу позов "про захист честі, гідності та ділової репутації". Відкрите судове провадження. >>> http://spetskor.dp.ua/art_1377.php
Stringer
4952 дн. тому
А срачка на него не нападала?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду