detector.media
11.10.2010 10:36
Депутат Бут відмовився від позову проти Ольги Сніцарчук (ДОПОВНЕНО)

Народний депутат Юрій Бут відмовився від позову у справі проти журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук. Апеляційний суд міста Києва задовольнив заяву позивача і закрив провадження у справі.

 

На початку судового засідання Ольга Сніцарчук заявила відвід головуючому судді Олександрові Закропивному у зв'язку з тим, що 16 вересня він виніс ухвалу, якою залишив у силі рішення попередньої інстанції і таким чином задовольнив вимоги депутата Бута. Однак згодом, за клопотанням позивача, переглянув своє рішення і скасував його без відома відповідачів. «До того ж Юрій Бут подавав клопотання, щоб ви були призначені суддею безстроково, - зазначила Ольга Сніцарчук панові Закропивному. - Тому я вбачаю тут конфлікт інтересів і не довіряю вам як судді».

 

Однак головуючий відводу не прийняв, оскільки, на його думку, відповідно до Цивільно-процесуального кодексу в цьому випадку немає підстав для відводу.

 

Представник депутата Бута Олександр Мачула від коментарів відмовився, зазначивши, що позивач не зобов'язаний давати будь-які коментарі стосовно відмови від позову: «Тому я не можу давати жодних коментарів, зважаючи на те, що мій довіритель не вважав за потрібне зазначити ці свої коментарі у своїй заяві».

 

Натомість прес-служба депутата, як пише «Українська правда», розповсюдила коментар самого пана Бута, який втім упевнений, що попереднє рішення суду  було «законним і обґрунтованим»: «Впевнений, що ні Сніцарчук, ні будь-хто інший в подальшому не дозволить собі вживати образливі та некоректні висловлювання на адресу народних депутатів України, а також інших громадян. Кожний буде з повагою ставитися один до одного. І мені б дуже хотілось, щоб толерантна лінія поведінки була нормою в стосунках журналістів та парламентаріїв».

 

Ольга Сніцарчук у коментарі ТК сказала, що задоволена тим, «що депресія у пана депутата пройшла».

 

«Він зрозумів, що не варто через такий привід вести такі дивні дискусії з журналістами. Єдине, в мене залишився неприємний осад від нашого правосуддя. Оскільки для того, щоб виграти таку справу, яка від початку видавалась мені виграшною насамперед з правових міркувань, довелося витратити дуже багато зусиль - як мені, так і моїм колегам. Я дякую усім, хто надав розголосу цій справі. І бажаю депутату бути здоровим і не звертати увагу на критику, адже, йдучи в політику, він має усвідомлювати, що критика щодо нього буде, і будуть метафори, і алегорії. І все це дозволяється законодавством», - сказала вона.

 

Нагадаємо, відповідно до рішення Подільського районного суду Ольга Сніцарчук мала  сплатити Юрієві Буту 20 тисяч гривень за те, що назвала його у своєму сюжеті «відщепенцем». Як повідомляла ТК, раніше апеляційний суд залишив у силі це рішення першої інстанції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY