Апеляційний суд скасував свою ухвалу у справі «Бут проти Сніцарчук» (УТОЧНЕНО)

8 Жовтня 2010
23618
8 Жовтня 2010
15:14

Апеляційний суд скасував свою ухвалу у справі «Бут проти Сніцарчук» (УТОЧНЕНО)

23618
Апеляційний суд скасував свою ухвалу у справі «Бут проти Сніцарчук» (УТОЧНЕНО)

Апеляційний суд Києва скасував свою ухвалу, якою залишив у силі рішення суду першої інстанції у справі за позовом народного депутата Юрія Бута проти журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук. 11 жовтня апеляційний суд знову розглядатиме цю справу. Про це ТК повідомила пані Сніцарчук, отримавши текст нової ухвали апеляційного суду.

 

Нагадаємо, відповідно до рішення Подільського районного суду Ольга Сніцарчук має  сплатити Юрієві Буту 20 тисяч гривень за те, що назвала його у своєму сюжеті «відщепенцем». Як повідомляла ТК, раніше апеляційний суд залишив у силі це рішення першої інстанції.

 

За словами Ольги Сніцарчук, Юрій Бут звернувся до апеляційного суду з проханням переглянути справу у зв'язку з нововиявленими обставинами. В ухвалі такою обставиною названо те, що «відповідачка Сніцарчук має невеликий дохід, та на її утриманні знаходяться батьки похилого віку».

 

«Наскільки я розумію, він хоче показову "порку": щоб мене покарали, перевиховали, але не на суму 20 тисяч гривень (я не знаю, про яку суму зараз ідеться і чи йдеться про суму взагалі). Для мене це неприпустимо, оскільки я вважаю, що застосувала оціночне судження, яке відображало факт. Тому я вважаю, що суд має скасувати рішення Подільського суду», - зазначила пані Сніцарчук.

 

Також вона розказала, що про це рішення апеляційного суду дізналась тільки сьогодні: «До того ж ані мене як відповідача, ані 5 канал про це не повідомили. Це робиться для мене в дуже дивному авральному порядку. І повістки на понеділок я не отримувала».  За її словами, сьогодні у парламенті сам депутат Бут відмовився коментувати журналістам своє звернення до суду, зазначивши, що всі подробиці будуть відомі під час засідання.

 

За словами журналістки, в ухвалі йдеться: «Колегія суддів ухвалила скасувати свою ж ухвалу від 16 вересня і нову справу призначити до розгляду на 9:30 11 жовтня».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23618
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
4948 дн. тому
РОЗПОЧАВСЯ "БЕСПРЕДЕЛ" ПО БАНДЮКОВИЧУ. ЯКЩО УКРАЇНСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ ЗАРАЗ НЕ ПІДНІМУТЬСЯ, ВСІМ КАПЄЦ.... "АРХІПЕЛАГ - ГУЛАГ - 2010". ТУТ ВЖЕ НЕ ДО ЖАРТІВ !
anonymous
4948 дн. тому
Уточнение к предыдущему посту: пересмотреть по нововыявленным можно только решение или _содержательную_ ухвалу. В данном случае по нововыявленным можно пересмотреть только решение Подольского суда, и сделать это может только Подольский суд. А ухвалы типа "оставить ап.жалобу без рассмотрения" при таком пересмотре автоматически теряют силу (ч.2ст.363 ЦПК).
anonymous
4948 дн. тому
Есть постанова-разъяснение Пленума Верх.Суда от 27.02.81 No.1, действующая до сих пор. Находится на сервере Верх.Рады, http://www.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v0001700-81. Согласно пункту 1 этой постановы, ухвала ап.суда об отклонении ап.жалобы вообще не может быть пересмотрена по нововыявленным обст-вам. Это просто Бут и Закропивный спасают судью Закропивного от неприятного "разбора полетов".
Fgcel
4949 дн. тому
8-ц-110/2010 08.10.2010 10:00 Бут Ю.А. ?? ПП ТОВ"Телекомпанія"НБМ", ТОВ"Телекомпанія"Експрес-інформ", Сніцарчук О.Ю. ??? захист честі , гідності та ділової репутації перегляд за н.о. ухв. а/с від 16.09.10 р. справа № 22-17698 Закропивний Олександр Валильович
АпсуРд
4949 дн. тому
ТК, ну не позорьтесь -- если бы апсуд отменил свое решение, то не было бы заседания 11 октября. Апсуд просто открыл производство по новому заявлению Бута, а прежнее решение пока в силе.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду