Герасим’юк: Резолюція ПАРЄ щодо України може бути жорсткою

5 Жовтня 2010
15968
5 Жовтня 2010
12:00

Герасим’юк: Резолюція ПАРЄ щодо України може бути жорсткою

15968
Герасим’юк: Резолюція ПАРЄ щодо України може бути жорсткою

5 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи заслухає звіт про стан демократії в Україні. Цього разу ПАРЄ може ухвалити жорстку резолюцію щодо функціонування демократичних інститутів в Україні, пише «Радіо Свобода».

 

Цю інформацію підтвердила народний депутат від НУНС, член української делегації у ПАРЄ Ольга Герасим'юк. Зокрема, вона  відзначила: «Зараз ця резолюція ще обговорюється, до неї вносяться поправки. Але вже зараз можу сказати: все, що обговорюється, дуже жорстко сформульовано. Ніяких реляцій щодо стабільності влади я не чую. Говорять про небезпеку відкату від демократичного шляху. Висловлюють занепокоєння щодо свободи слова, свободи зібрань, говорять про необхідність позбутися конфлікту інтересів у призначеннях чиновників. У принципі, резолюція завжди звучить дуже делікатно, як і належить бути міжнародному документу. Але застереження дуже серйозні. Окрім того, потрібно сказати, що наразі зовсім не йдеться про зняття моніторингу з України, оскільки це неможливо».

 

Коментуючи розділ проекту, який стосується діяльності ЗМІ в Україні, Ольга Герасим`юк сказала, що він зазнає певних змін.


«Напевне, він ще матиме певні зміни, тож поки що не можу сказати, яким буде остаточний вигляд. Але це такий достатньо об'ємний та переконливий абзац, який спирається на достовірні повідомлення, зібрані з медіа, недержавних організацій, свідчень усіх, хто звернувся до ПАРЄ. Питання позбавлення ліцензій двох каналів тут теж серйозно обговорюється», -  розповіла член української делегації у ПАРЄ.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду