Провайдер МХ-6 планує до «Євро-2012» покрити мобільною «цифрою» всі обласні центри

28 Вересня 2010
14139
28 Вересня 2010
12:10

Провайдер МХ-6 планує до «Євро-2012» покрити мобільною «цифрою» всі обласні центри

14139
Провайдер МХ-6 планує до «Євро-2012» покрити мобільною «цифрою» всі обласні центри

ТОВ «ТРК "Етер"» планує запустити послугу цифрового мобільного телебачення (стандарт DVB-H) наступного року на території Києва, а до «Євро-2012» покрити всі обласні центри. Про це повідомляє «proIT» з посиланням на директора ТРК «Етер» Олександра Ільющенка.

 

«Зараз у нас уже побудований сегмент мережі в Києві. Контракт з "Астелітом" став додатковим стимулом до розвитку. ми готуємо пропозицію для свого інвестора. У планах покриття території всього Києва наступного року. а до "Євро - 2012" - покрити всі обласні центри. На Київ і все його передмістя знадобляться інвестиції в розмірі близько 3 млн доларів. На суцільне покриття столиці знадобиться 18 базових станцій», - повідомив пан Ільющенко. На першому етапі планують запустити в ефір близько 10 каналів, а потім хочуть збільшити їхню кількість до 16-ти.

 

Нагадаємо, провайдер загальнонаціонального цифрового телевізійного мультиплексу МХ-6 ТОВ «ТРК "Етер"» і оператор мобільного зв'язку ТОВ «Астеліт» (ТМ life:)) домовилися про запуск проекту з цифрового мобільного телебачення (стандарт DVB-H).


Олександр Ільющенко заявляє, що кількість пристроїв, які підтримують DVB-H, поступово зростає. «Зараз на мережі існує певна кількість терміналів, які підтримують мобільне телебачення (DVB-H). За оцінками, їх до 10 тисяч», - сказав він. За його словами, новий стандарт підтримують телефони Samsung P960, Nokia N96 і Nokia 5330 Mobile TV Edition. 

 

Крім телефонів, за даними пана Ільющенка, існує серія приставок, що підтримують DVB-H. «Вони приймають телесигнал, перетворюють його через Wi-Fi або  Bluetooth у телефон, який підтримує функцію потокового відео. Приставку також можна приєднати до КПК, ПК чи ноутбуку. Вона коштує від 40 до 70 доларів. Є ще приставки, які монтуються в автомобіль, який обладнаний чи може бути обладнаний плазмовою телепанеллю. Такі пристрої можуть поєднувати функцію GPS-навігатора і телеекрана. Технологія дозволяє приймати сигнал в русі на швидкості до 300 км/год», - розповів він.

 

У Росії послуга мобільного телебачення, за словами пана Ільющенка, коштуватиме в межах 5-7 доларів за місяць. Очікується, що в Україні ціна буде співвідносною.

 

За інформацією «proIT», Олександр Ільющенко також є директором «ММДС Україна» (ключовий співзасновник - СКМ). Крім того, обидві компанії (ММДС і «Етер») мають одну й ту саму юридичну адресу.

 

«Компанія "Етер" не входить до складу групи СКМ, ми не є власником акцій цієї компанії і не беремо участь у її управлінні», - повідомили в СКМ.

 

За словами Олександра Ільющенка, його спершу запросили очолити компанію «Етер». «Я перейшов туди, а десь місяців через 8-9 звільнився Сергій Миронов, колишній гендиректор "ММДС Україна". Постало питання, хто очолить її. І мені запропонували такий тимчасовий варіант. Ось так і вийшло сумісництво. Зараз це дозволяє зменшити витрати і ММДС, і "Етеру". Але компанії не споріднені», - сказав він.

 

Як повідомляла ТК, у квітні ТРК «Етер» переоформила в Нацраді структуру власності. Зі складу власників вийшло ТОВ «Форум» з міста Мукачевого Закарпатської області, залишилися - ТОВ «Цифровий портал України» (Київ) і ТОВ «Провайдер-ТВ Груп» (Київ).

 

Нагадаємо, що ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера програмної послуги загальнонаціонального цифрового мультиплексу МХ-6 26 листопада 2008 року в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. До цього, 16 січня 2008 року, ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера експериментальної багатоканальної телемережі з використанням 49 ТВК у Києві (стандарт DVB-H) - у цьому конкурсі брала участь і компанія «Астеліт», але зняла свою кандидатуру.

 

10 лютого 2010 року Нацрада підбила підсумки позапланової перевірки ТРК «Етер» і взяла їх до відома.

 

У березні 2010 року компанія Alcatel-Lucent разом з ТРК «Етер» провели порівняльні випробовування стандартів DVB-H і DVB-SH на 49 ТВК у Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14139
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду