Нацрада підбила підсумки позапланової перевірки першого з п’яти цифрових провайдерів

12 Лютого 2010
17028
12 Лютого 2010
14:59

Нацрада підбила підсумки позапланової перевірки першого з п’яти цифрових провайдерів

17028
Нацрада підбила підсумки позапланової перевірки першого з п’яти цифрових провайдерів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 10 лютого розглянула підсумки позапланової перевірки ТОВ «ТРК "Етер"», що відбулася 6 листопада 2009 року.

 

Як відомо, ТРК «Етер» є провайдером загальнонаціонального цифрового мультиплексу МХ-6 (стандарт DVB-H - мобільне телебачення) і провайдером  багатоканальної телемережі з використанням 49 ТВК у Києві (стандарт DVB-H).

 

Перевірка умов дотримання ліцензії провайдера МХ-6 встановила, що мережа поки не розбудована, але «ведеться робота». Тож результати перевірки взяли до відома.

 

Перевірка умов дотримання ліцензії провайдера на 49 ТВК у Києві встановила, що «проводяться експериментальні роботи». У пояснювальній записці компанія сказала, що не мала висновку про електромагнітну сумісність передавачів (цей висновок УДЦР вона отримала тільки 9 лютого). Відтак, члени Нацради вирішили взяти результати перевірки до відома і зачекати.

 

Нагадаємо, у вересні Нацрада призначила позапланові перевірки всім цифровим провайдерам: ТОВ «Українська цифрова телемережа», ТОВ «Телерадіокомпанія "Етер"», ТОВ «Гамма-консалтинг», ТОВ «Телерадіокомпанія "Експрес-інформ"» і ДП «Ера-продакшн», а також планові перевірки десяти компаній, що виграли конкурс на місця в цифровому мультиплексі MX-4: ТОВ «Інтер-ківар» («Штепсель»), ТОВ «Векта-плюс» («Класика»), ТОВ «Мирей» («Котигорошко»), ТОВ «Емпаєр Бізнес Брокерс - Україна» («5:0»), ТОВ «Лайкс» (К), ТОВ «Ді.Ком» («Мандрівник»), ЗАТ «Телеодин» (М2), ТОВ «Футурама» («Берегиня»), ТОВ «УНІАН-ТБ» (УНІАН-ТБ), ТОВ «Дотюей» («Цукор»).

 

Перед тим, Віктор Ющенко під час засідання Ради національної безпеки й оборони 11 вересня попросив Нацраду призначити засідання і розглянути питання непрозорих схем впровадження цифрового мовлення компаніями з MX-4, «керуючись національними інтересами». У відповідь в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко пообіцяв призначити перевірки всіх юридичних осіб, пов'язаних із «цифрою».

 

Підсумки інших «цифрових» перевірок поки не розглядалися.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17028
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
де-юре
5189 дн. тому
По Конституции СНБО не имеет права критиковать и давать какие-либо указания Нацсовету. Даже Президент, который в обычной своей деятельности может контролировать Нацсовет (по крайней мере, свою четверку), не может этого делать в рамках СНБО. Так что какие бы "самолеты" Ющенко не запускал 11 сентября, "небоскребам" от этого - ни тепло, ни холодно. Кстати, он ведь "принял" отчет Нацсовета за 2009 год, значит, не имеет к ним никаких претензий.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду