detector.media
28.09.2010 12:10
Провайдер МХ-6 планує до «Євро-2012» покрити мобільною «цифрою» всі обласні центри

ТОВ «ТРК "Етер"» планує запустити послугу цифрового мобільного телебачення (стандарт DVB-H) наступного року на території Києва, а до «Євро-2012» покрити всі обласні центри. Про це повідомляє «proIT» з посиланням на директора ТРК «Етер» Олександра Ільющенка.

 

«Зараз у нас уже побудований сегмент мережі в Києві. Контракт з "Астелітом" став додатковим стимулом до розвитку. ми готуємо пропозицію для свого інвестора. У планах покриття території всього Києва наступного року. а до "Євро - 2012" - покрити всі обласні центри. На Київ і все його передмістя знадобляться інвестиції в розмірі близько 3 млн доларів. На суцільне покриття столиці знадобиться 18 базових станцій», - повідомив пан Ільющенко. На першому етапі планують запустити в ефір близько 10 каналів, а потім хочуть збільшити їхню кількість до 16-ти.

 

Нагадаємо, провайдер загальнонаціонального цифрового телевізійного мультиплексу МХ-6 ТОВ «ТРК "Етер"» і оператор мобільного зв'язку ТОВ «Астеліт» (ТМ life:)) домовилися про запуск проекту з цифрового мобільного телебачення (стандарт DVB-H).


Олександр Ільющенко заявляє, що кількість пристроїв, які підтримують DVB-H, поступово зростає. «Зараз на мережі існує певна кількість терміналів, які підтримують мобільне телебачення (DVB-H). За оцінками, їх до 10 тисяч», - сказав він. За його словами, новий стандарт підтримують телефони Samsung P960, Nokia N96 і Nokia 5330 Mobile TV Edition. 

 

Крім телефонів, за даними пана Ільющенка, існує серія приставок, що підтримують DVB-H. «Вони приймають телесигнал, перетворюють його через Wi-Fi або  Bluetooth у телефон, який підтримує функцію потокового відео. Приставку також можна приєднати до КПК, ПК чи ноутбуку. Вона коштує від 40 до 70 доларів. Є ще приставки, які монтуються в автомобіль, який обладнаний чи може бути обладнаний плазмовою телепанеллю. Такі пристрої можуть поєднувати функцію GPS-навігатора і телеекрана. Технологія дозволяє приймати сигнал в русі на швидкості до 300 км/год», - розповів він.

 

У Росії послуга мобільного телебачення, за словами пана Ільющенка, коштуватиме в межах 5-7 доларів за місяць. Очікується, що в Україні ціна буде співвідносною.

 

За інформацією «proIT», Олександр Ільющенко також є директором «ММДС Україна» (ключовий співзасновник - СКМ). Крім того, обидві компанії (ММДС і «Етер») мають одну й ту саму юридичну адресу.

 

«Компанія "Етер" не входить до складу групи СКМ, ми не є власником акцій цієї компанії і не беремо участь у її управлінні», - повідомили в СКМ.

 

За словами Олександра Ільющенка, його спершу запросили очолити компанію «Етер». «Я перейшов туди, а десь місяців через 8-9 звільнився Сергій Миронов, колишній гендиректор "ММДС Україна". Постало питання, хто очолить її. І мені запропонували такий тимчасовий варіант. Ось так і вийшло сумісництво. Зараз це дозволяє зменшити витрати і ММДС, і "Етеру". Але компанії не споріднені», - сказав він.

 

Як повідомляла ТК, у квітні ТРК «Етер» переоформила в Нацраді структуру власності. Зі складу власників вийшло ТОВ «Форум» з міста Мукачевого Закарпатської області, залишилися - ТОВ «Цифровий портал України» (Київ) і ТОВ «Провайдер-ТВ Груп» (Київ).

 

Нагадаємо, що ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера програмної послуги загальнонаціонального цифрового мультиплексу МХ-6 26 листопада 2008 року в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. До цього, 16 січня 2008 року, ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера експериментальної багатоканальної телемережі з використанням 49 ТВК у Києві (стандарт DVB-H) - у цьому конкурсі брала участь і компанія «Астеліт», але зняла свою кандидатуру.

 

10 лютого 2010 року Нацрада підбила підсумки позапланової перевірки ТРК «Етер» і взяла їх до відома.

 

У березні 2010 року компанія Alcatel-Lucent разом з ТРК «Етер» провели порівняльні випробовування стандартів DVB-H і DVB-SH на 49 ТВК у Києві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY