ПАРЄ не планує ініціювати санкції щодо України за порушення свободи ЗМІ

21 Вересня 2010
16167
21 Вересня 2010
13:10

ПАРЄ не планує ініціювати санкції щодо України за порушення свободи ЗМІ

16167
ПАРЄ не планує ініціювати санкції щодо України за порушення свободи ЗМІ

Парламентська Асамблея Ради Європи не передбачає санкції щодо України за порушення свободи засобів масової інформації. Про це сказав на прес-конференції президент ПАРЄ Мевлют Чавушоглу після зустрічі з прем‘єр-міністром Миколою Азаровим.

 

«Ми не прагнемо застосовувати санкції», - сказав Чавушоглу.

 

За його словами, ПАРЄ має на меті продовжувати моніторинг ситуації із дотриманням демократичних свобод в Україні та свободи ЗМІ зокрема.

 

Він пов‘язав виконання рекомендацій Ради Європи українською владою щодо прав журналістів та ЗМІ із запланованим на травень -листопад головуванням України в Комітеті Міністрів Ради Європи.

 

Водночас Чавушоглу відзначив, що у влади не буде жодних виправдань, якщо вона знехтує рекомендаціями ПАРЄ щодо дотримання прав медіа.  Президент ПАРЄ не сказав, чи буде Україна позбавлена права на головування в Комітеті Мінстрів в разі продовження утисків медіа. Він нагадав, що наступного тижня до України прибуває делегація моніторингового комітету, яка за підсумками візиту має виступити із звітом на сесії ПАРЄ 4-8 жовтня.

 

Нагадаємо, нпередодні під час зустрічі з Чавушоглу президент Віктор Янукович заявив, що українська влада не порушує права на свободу слова та суворо контролює випадки зазіхання на права ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду