detector.media
12.09.2010 13:03
«Щастя моє» Лозніци представить Україну на фестивалі «Кіношок-2010»

Фільм «Щастя моє» Сергія Лозніци представить Україну на фестивалі «Кіношок-2010». Про це пише РІА «Новости».

 

XIX Відкритий фестиваль кіно країн СНГ, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок-2010» відкривається сьогодні, 12 вересня, в Анапі і триватиме до 19 вересня.

 

В основний конкурс фестивалю в цьому році увійшли 14 картин: «Овсянки» Олексія Федорченка (Росія), «Елізіум» Андрея  Ешпая (Росія), «Водоворот» Гітіса Лукшаса (Литва), «Істинний полудень» Носіра Саїдова (Таджикистан), «Ляльки» Чингіза Расулзаде (Азейрбаджан), «Масакра» Андрея Кудиненко (Білорусія), «Не дивися в дзеркало» Сурена Бабаяна (Вірменія), «Ойпирмай, або Дорогі мої діти» Жанни Ісабаєвої (Казахстан), «Постскриптум» Ялкіна Туйчиєва (Узбекистан), «Весілля в Бессарабії» Наполеона Хелміса (Молдавія), «Свет-аке» Актана Арим Кубата (Киргизія), «Снігова королева» Марка Раата (Естонія) та «Щастя моє» Сергія Лозніци.

 

До складу журі на чолі зпродюсером Павлом Каплевичем також увійшли: директор програм фестивалю «Кінотавр» Сітора Алієва, актор і режисер Асаналі Ашимов, кінознавець і кінокритик Юрій Гладильщиков, український режисер Олег Фіалко і російський режисер Володимир Хотиненко.

 

В конкурс короткометражних фільмів включено 18 кінострічок, які будуть оцінювати журі на чолі із литовським режисером Шарунасом Бартасом. 9 картин покажуть в конкурсі «Неформат», в якому позмагаються повнометражні фільми, зняті на відео і в цифровому форматі. Судити «Неформат» буде сценарист, режисер та письменник Едгар Бартенев (Росія), режисер-документаліст та кінооператор Павло Костомаров (Росія), а також продюсер Лайме Фреймане (Латвія).

 

Нагадаємо, Фільм Сергія Лозніци «Щастя моє» номінували на 23-у премію Європейської кіноакадемії (European Film Awards).

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

Сергій Лозніца знімає документальне кіно з 1996 року, є лауреатом російських національних премій «Ніка» і «Лавр», володар численних нагород, у тому числі призів МКФ у Карлових Варах, Лейпцигу, Оберхаузені, Парижі, Мадриді, Торонто, Єрусалимі, Санкт-Петербурзі. Також Лозніца є автором монтажної картини «Блокада».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY