Кабмін виділив 7 млн грн на створення і розповсюдження національних фільмів. На одну стрічку вистачить

10 Вересня 2010
13158
10 Вересня 2010
16:58

Кабмін виділив 7 млн грн на створення і розповсюдження національних фільмів. На одну стрічку вистачить

13158
Кабмін виділив 7 млн грн на створення і розповсюдження національних фільмів. На одну стрічку вистачить

Кабінет Міністрів виділив 7 млн грн на створення і розповсюдження національних фільмів.  Про це йдеться в розпорядженні № 1793-р Кабміну від 8 вересня 2010 року «Про перерозподіл деяких бюджетних призначень, передбачених Міністерству культури і туризму на 2010 рік».

 

«Відповідно до ч.2 ст. 26 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік", - йдеться у розпорядженні, - здійснити перерозподіл бюджетних призначень, передбачених Міністерству культури і туризму, в сумі 7 000 тис. гривень у межах їх загального обсягу шляхом зменшення обсягу видатків за програмою 1801270 "Заходи щодо встановлення культурних зв'язків з українською діаспорою" та збільшення обсягу видатків за програмою 1806020 "Створення та розповсюдження національних фільмів"».

 

Міністерству фінансів згідно з цим розпорядженням необхідно внести відповідні зміни до розпису асигнувань Державного бюджету України на 2010 рік.

 

Нагадаємо, що національний фільм - це фільм, створений суб'єктами кінематографії України, виготовлення якого здійснено в Україні й авторське право власності на який повністю або частково належить суб'єктам кінематографії України.

 

На думку режисера Михайла Іллєнка, 7 млн грн для створення і розповсюдження національних фільмів дуже мало. На цю суму можливо створити тільки один повноцінний фільм. «Питання все одно злишається, всі ці рішення можуть залишитися у віртуальній площині, ця сума неадекватна проблемі, крім того може надійти 25 грудня, коли їх взагалі неможливо буде використати. Проблема не в сумі, а в законах. Якби були відповідні закони, то кошти на національний кінематограф знайшлися б без допомоги держави і держбюджету. Якби держава на 20-му році своєї незалежності повернулася б обличчям до власного кінематографу, то він би державу годував, а не іноземні держави як зараз», - сказав він, додавши, що його власний фільм лежить уже 1,5 роки. «Я страшенно радий такому розпорядженню, але розділити ці кошти між усіма, хто робить національні фільми, буде дуже важко», - зазначив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13158
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Корольковская
5001 дн. тому
Меняются цвета власти, меняются правительства, зато в "поддержке" кинематографа удручающая стабильность.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду