detector.media
10.09.2010 15:50
Фільм Лозніци номінували на премію Європейської кіноакадемії

Фільм Сергія Лозніци «Щастя моє» номінували на 23-у премію Європейської кіноакадемії (European Film Awards). Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Цього року до переліку номінантів увійшли 46 фільмів з 32 країн. Окрім стрічки Сергія Лозніци, на нагороди європейських академіків претендують також такі роботи, як «Турне» Матьє Амальрика (Франція), «Про людей і богів» Ксав'є Бовуа, (Франція), «Ще один рік» Майка Лі (Великобританія), «Фільм соціалізм» Жана-Люка Годара (Швейцарія-Франція), «Привид» Романа Поланського (Франція-Німеччина-Великобританія), а також призер Берлінського МКФ «Як я провів цим літом» Олексія Попогребського (Росія) та інші.

 

До складу журі EFA входить близько 2000 членів. Імена переможців стануть відомими 4 грудня на святковій церемонії у Талліні (Естонія). Імена переможців оголосять 6 листопада на Фестивалі європейського кіно в Севільї (Іспанія).

 

За жанром кіностічка «Щастя моє» (Україна, Німеччина, Нідерланди) - драма, головні ролі у фільмі виконували Віктор Нємєц, Ольга Шувалова, Володимир Головін.

 

Нагадаємо, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Як писала ТК, на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

11 вересня відбудеться північноамериканська прем'єра «Щастя мого» на МКФ у Торонто. 22-23 вересня фільм Лозніци покажуть в конкурсі фестивалю «Текстура» в Пермі, 30 вересня - в Лінкольн Центрі в Нью-Йорку, в програмі 48-го Нью-Йоркського кінофестивалю. В Україні прем'ра та прокат «Щастя мого» заплановано на жовтень 2010 року.

 

 

Сергій Лозніца знімає документальне кіно з 1996 року, є лауреатом російських національних премій «Ніка» і «Лавр», володар численних нагород, у тому числі призів МКФ у Карлових Варах, Лейпцигу, Оберхаузені, Парижі, Мадриді, Торонто, Єрусалимі, Санкт-Петербурзі. Також Лозниця є автором монтажної картини «Блокада».

 

 

Європейська кіноакадемія (European Film Academy, EFA) - суспільна організація, діяльність якої полягає у популяризації європейського кіно. Кінофорум, організований в 1988 році за ініціативи Інгмара Бергмана, заснував кінопремію European Film Awards.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY