Форум видавців за тиждень до початку має порожній рахунок

8 Вересня 2010
21628
8 Вересня 2010
13:24

Форум видавців за тиждень до початку має порожній рахунок

21628
15 вересня стартує 17-ий Міжнародний «Форум видавців у Львові»
Форум видавців за тиждень до початку має порожній рахунок

Найбільший у Східній Європі та Україні книжковий ярмарок та літературний фестиваль не має на рахунку жодної копійки надходжень, запланованих у державному та місцевому бюджетах, а також обіцяної соціальної реклами. Про це сьогодні на прес-конференції організаторів 17-го Міжнародного «Форуму видавців у Львові» повідомила президент громадської організації «Форум видавців» Олександра Коваль.

 

За тиждень до Форуму його фінансові питання залишаються нез'ясованими. Нема й реклами Форуму.

 

«За тиждень, відколи в  пресі з'явилися повідомлення про фінансовий стан Форуму, нічого не змінилося. Хоча прозвучало запевнення, що Львівська міська й обласна адміністрації гарантують, що всі ці проплати, заборговані за травневий Форум для дітей, будуть зроблені. Звичайно, затримка є, але я сподіваються, що друкарні нам відвантажать нашу поліграфічну продукцію. Досі в місті нема нашої поліграфічної реклами. Іще одна ложка дьогтю: нам чомусь так і не виділили обіцяної соціальної реклами. Мало бути 20 білбордів і 20 сітілайтів, але сказали, що через те, що вже фактично почалася політична реклама, всі вони продані й для форуму місця не лишилося. І на це впливу ніякого нема. Однак щодо інших проблемних питань, то їх організатори Форуму успішно вирішують. Так нам вдалося вже укласти угоду із Палацом Потоцьких, ми отримали договір і сподіваємося, що директор Львівської галереї мистецтв Борис Григорович Возницький залишить відкритими двері палацу Потоцьких перед видавцями та читачами», - сказала Олександра Коваль.

 

За запевненнями заступниці начальника управління культури Львівської міськради Любові Коломієць, ЛМР радо надає організаційну, інформаційну та фінансову підтримку Форуму як найбільш знаковій події у житті країни, що робить честь для Львова. За останні чотири роки із міської скарбниці Форуму надійшло 1 млн 425 тис.грн також бібліотекам надано на закупівлю книжок, відібраних на Форумі, на 1 млн грн, що є вдвічі більше проти 2009 р.

 

Також чималу суму на підтримку одного із найцікавіших складових Форуму - 2 міжнародного літературного фестивалю - обіцяє й очільниця управління культури і туризму ЛОДА Галина Дорощук: коли торік Форум отримав 50 тис. грн від області, то цього року ця сума становитиме 100 тис. грн.

 

Інтернет-видання ZIK

 

 Фото -  ZIK

 

На фото - президент громадської організації «Форум видавців» Олександра Коваль

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21628
Читайте також
21.09.2010 16:31
Ірина Славінська, «Українська правда»
30 621
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду