detector.media
08.09.2010 13:24
Форум видавців за тиждень до початку має порожній рахунок
Форум видавців за тиждень до початку має порожній рахунок
15 вересня стартує 17-ий Міжнародний «Форум видавців у Львові»

Найбільший у Східній Європі та Україні книжковий ярмарок та літературний фестиваль не має на рахунку жодної копійки надходжень, запланованих у державному та місцевому бюджетах, а також обіцяної соціальної реклами. Про це сьогодні на прес-конференції організаторів 17-го Міжнародного «Форуму видавців у Львові» повідомила президент громадської організації «Форум видавців» Олександра Коваль.

 

За тиждень до Форуму його фінансові питання залишаються нез'ясованими. Нема й реклами Форуму.

 

«За тиждень, відколи в  пресі з'явилися повідомлення про фінансовий стан Форуму, нічого не змінилося. Хоча прозвучало запевнення, що Львівська міська й обласна адміністрації гарантують, що всі ці проплати, заборговані за травневий Форум для дітей, будуть зроблені. Звичайно, затримка є, але я сподіваються, що друкарні нам відвантажать нашу поліграфічну продукцію. Досі в місті нема нашої поліграфічної реклами. Іще одна ложка дьогтю: нам чомусь так і не виділили обіцяної соціальної реклами. Мало бути 20 білбордів і 20 сітілайтів, але сказали, що через те, що вже фактично почалася політична реклама, всі вони продані й для форуму місця не лишилося. І на це впливу ніякого нема. Однак щодо інших проблемних питань, то їх організатори Форуму успішно вирішують. Так нам вдалося вже укласти угоду із Палацом Потоцьких, ми отримали договір і сподіваємося, що директор Львівської галереї мистецтв Борис Григорович Возницький залишить відкритими двері палацу Потоцьких перед видавцями та читачами», - сказала Олександра Коваль.

 

За запевненнями заступниці начальника управління культури Львівської міськради Любові Коломієць, ЛМР радо надає організаційну, інформаційну та фінансову підтримку Форуму як найбільш знаковій події у житті країни, що робить честь для Львова. За останні чотири роки із міської скарбниці Форуму надійшло 1 млн 425 тис.грн також бібліотекам надано на закупівлю книжок, відібраних на Форумі, на 1 млн грн, що є вдвічі більше проти 2009 р.

 

Також чималу суму на підтримку одного із найцікавіших складових Форуму - 2 міжнародного літературного фестивалю - обіцяє й очільниця управління культури і туризму ЛОДА Галина Дорощук: коли торік Форум отримав 50 тис. грн від області, то цього року ця сума становитиме 100 тис. грн.

 

Інтернет-видання ZIK

 

 Фото -  ZIK

 

На фото - президент громадської організації «Форум видавців» Олександра Коваль

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY