Допит журналіста Kyiv Post Юрія Онишківа в Генпрокуратурі призначено на 7 вересня

6 Вересня 2010
9157
6 Вересня 2010
17:21

Допит журналіста Kyiv Post Юрія Онишківа в Генпрокуратурі призначено на 7 вересня

9157
Допит журналіста Kyiv Post Юрія Онишківа в Генпрокуратурі призначено на 7 вересня

Допит Генпрокуратурою журналіста Kyiv Post Юрія Онишківа як свідка призначено на 7 вересня. Про це Юрій Онишків повідомляє особисто на сайті «Українська правда».

 

Нагадаємо, що незадовго після публікації інтерв'ю екс-міністра економіки Богдана Данилишина, якого розшукує Інтерпол і якого звинувачують у нанесенні фінансових збитків державі, для газети Kyiv Post, в редакцію тижневика зателефонували з Генеральної прокуратури України і попросили поспілкуватись з Юрієм як автором інтерв'ю. Журналіст попросив слідчого відтермінувати дачу показань, посилаючись на те, що йому забракло часу, аби знайти адвоката. Тоді зустріч Онишківа з Генпрокуратурою перенесли на невизначений час.

 

«За взаємною згодою мій допит як свідка призначено на 7 вересня, о 14:00. Інтерес Генпрокуратури до мене, звісно, зрозумілий: я спілкувався з обвинувачуваним і розшукуваним колишнім міністром економіки. Хоча я і розумію, що Генпрокуратура повинна на це якось відреагувати, але наврядчи мої покази в ГПУ привнесуть щось нове. Адже все, що я хотів і міг сказати, можна прочитати у відповідному інтерв'ю Богдана Данилишина», - пише Юрій Онишків.

 

За словами журналіста, де перебуває екс-міністр йому невідомо. Проте Юрій припускає, що його попросять назвати номер телефону, за яким він телефонував Данилишину.

 

«І тут я нічим не зможу допомогти. Один раз зателефонував і папірець, де він у мене був записаний, я, за проханням джерела, яке мені його надав, тут же знищив. Якщо ж мова зайде про те, щоб я назвав джерело, яке надало мені номер телефона, через який я зв'язався з екс-міністром, то тут я скористаюсь своїм законним правом: відповідно до статті 26 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", журналіст має право "на збереження таємниці авторства та джерел інформації, за винятком випадків, коли ці таємниці обнародуються на вимогу суду"», - зазначає Юрій Онишків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9157
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду