detector.media
06.09.2010 17:21
Допит журналіста Kyiv Post Юрія Онишківа в Генпрокуратурі призначено на 7 вересня

Допит Генпрокуратурою журналіста Kyiv Post Юрія Онишківа як свідка призначено на 7 вересня. Про це Юрій Онишків повідомляє особисто на сайті «Українська правда».

 

Нагадаємо, що незадовго після публікації інтерв'ю екс-міністра економіки Богдана Данилишина, якого розшукує Інтерпол і якого звинувачують у нанесенні фінансових збитків державі, для газети Kyiv Post, в редакцію тижневика зателефонували з Генеральної прокуратури України і попросили поспілкуватись з Юрієм як автором інтерв'ю. Журналіст попросив слідчого відтермінувати дачу показань, посилаючись на те, що йому забракло часу, аби знайти адвоката. Тоді зустріч Онишківа з Генпрокуратурою перенесли на невизначений час.

 

«За взаємною згодою мій допит як свідка призначено на 7 вересня, о 14:00. Інтерес Генпрокуратури до мене, звісно, зрозумілий: я спілкувався з обвинувачуваним і розшукуваним колишнім міністром економіки. Хоча я і розумію, що Генпрокуратура повинна на це якось відреагувати, але наврядчи мої покази в ГПУ привнесуть щось нове. Адже все, що я хотів і міг сказати, можна прочитати у відповідному інтерв'ю Богдана Данилишина», - пише Юрій Онишків.

 

За словами журналіста, де перебуває екс-міністр йому невідомо. Проте Юрій припускає, що його попросять назвати номер телефону, за яким він телефонував Данилишину.

 

«І тут я нічим не зможу допомогти. Один раз зателефонував і папірець, де він у мене був записаний, я, за проханням джерела, яке мені його надав, тут же знищив. Якщо ж мова зайде про те, щоб я назвав джерело, яке надало мені номер телефона, через який я зв'язався з екс-міністром, то тут я скористаюсь своїм законним правом: відповідно до статті 26 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", журналіст має право "на збереження таємниці авторства та джерел інформації, за винятком випадків, коли ці таємниці обнародуються на вимогу суду"», - зазначає Юрій Онишків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY