Рівненська організація УНП: Заява про погром в редакції «Волині» – абсолютна неправда

31 Серпня 2010
12603
31 Серпня 2010
11:52

Рівненська організація УНП: Заява про погром в редакції «Волині» – абсолютна неправда

12603
Рівненська організація УНП: Заява про погром в редакції «Волині» – абсолютна неправда

Голова Рівненської обласної організації «Української народної партії» Світлана Ніколіна заявляє, що повідомлення головного редактора обласної газети «Волинь» Сергія Степанишина не відповідає дійсності.

 

«Заява про погром від першого до останнього слова - абсолютна неправда. Жодного погрому не було, всі комп'ютери знаходяться в редакції  "Волинь"», - сказала вона.

 

За словами пані Ніколіної, представники УНП заздалегідь попереджали керівництво «Українського козацтва "Волинська січ"», що є засновником газети, про те, що займатимуть власні приміщення: обидві організації ділять кімнати третього поверху Українського дому.

 

«Ми попереджали кошового отамана "Українського козацтва "Запорозька січ"" Сергія Олексіюка, який є засновником газети. Перша розмова з ним з цього приводу відбулася місяць тому, і ми домовилися, що будемо в кінці серпня займати свої кабінети. В п'ятницю ми телефонували йому три чи чотири рази. Сергій відмовився прийти, але ми його попередили і прямо сказали, що займатимемо свої приміщення», - розповіла Світлана Ніколіна.

 

Вона додала:

«Так сталося, що в саме кімнаті УНП знаходиться комп'ютерний відділ редакції. Ми попередили, що займатимемо приміщення в п'ятницю, і перебиратися почали в п'ятницю, а зовсім не вчора (про що йдеться в заяві пана Степанишина - ТК). Особи, які перелічені у повідомленні, абсолютно ніякого відношення до інциденту не мають. - їх в Українському домі просто не було. Ні на чиє майно УНП не претендує і не збирається претендувати. Ми просто переселилися в свій кабінет, за оренду якого сплачуємо коншти».

 

Щодо передісторії  конфлікту голова РОО УНП розповіла:

 

«До 2007 року засновником газети газета "Волинь", яка була відновлена в 1991 році Василем Червонієм, була обласна організація  "Українська народна партія". У 2007 році у зв`язку з судовою тяганиною (газета висвітлювала "опозиційні" теми) і іншими проблемами права щодо засновництва газети передали підрозділу "Українського козацтва "Волинська січ"". Василь Червоній очолював як одну структуру, так і іншу. Минулого року пан Василь трагічно загинув, і головою обласної організації була обрана я. Після цього нам відразу сказали представники "Волинської Січі", які на  ту пору ще були членами партії, що газета на наша і ми до неї ніякого відношення не маємо. І це абсолютно відповідає дійсності: в газеті заборона накладена на жодну згадку УНП. Певною мірою ми вважаємо це дикістю, оскільки 20 років  ця обласна організація працювала на цю газету і по передплаті, і по наповненню матеріалами газета асоціювалася з цією "Українською народною партією", асоціювалася з ім`ям Василя Червонія. Але сталося так, що люди, які отримали можливість керувати підрозділом "Українського козацтва" "Запорозька січ" не погребували і газетою. Це інформаційний ресурс, не такий потужний , як у минулі роки, але все ж інформаційний ресурс. Партія вже не має абсолютно ніякої можливості впливу, і це давно вже почалось. Газета, по суті, стала приватною власністю кількох осіб, які тлумачать редакційну політику на власний розсуд. І ми не лише не претендуємо на вплив на  газету, ми просто не можемо його мати, оскільки не маємо жодних юридичних на це прав».

 

Як повідомляла ТК, Сергій Степанишин заявив, що  30 серпня, до початку робочого дня розгромлено комп`ютерний центр рівненської обласної газети «Волинь». Він зазначив, що частина ПК з приміщення зникли, частину від'єднали від мережі, матеріали співробітників та їхні особисті речі розкидано. Також, за його словами, редакцію позбавили пластикового вікна і кондиціонера.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12603
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
спостерігач
4996 дн. тому
Знищити потрібно тих "козаків", розхапали майно Червонія і радіють... сучі діти... бажаю мужності Світлані Ніколіній і далі продовжувати справу Червонія.
Іі
4996 дн. тому
Правда! Знищити УНП!!!
той, хто знає обох
4996 дн. тому
Їй віриться більше, ніж п. Степанишину.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду