У Рівному зруйнували відділ IT газети «Волинь»

30 Серпня 2010
17317
30 Серпня 2010
17:10

У Рівному зруйнували відділ IT газети «Волинь»

17317
У Рівному зруйнували відділ IT газети «Волинь»

Сьогодні, 30 серпня, до початку робочого дня розгромлено комп`ютерний центр рівненської обласної газети «Волинь». Цю інформацію ТК підтвердив головний редактор Сергій Степанишин.

 

За його словами, частина ПК з приміщення зникли, частину від'єднали від мережі, матеріали співробітників та їхні особисті речі розкидано. Також, за його словами,  редакцію позбавили пластикового вікна і кондиціонера. «Це все вартує добрих коштів, а ми організація небагата», - каже редактор.

 

Він розповів що людей, які чинили погром, журналісти самі застали у редакції. За словами пана Степанишина, це директор Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Володимир Петрів, працівник апарату Рівненсько обласної ради Степан Жданюк, голова Управи РОО «Української народної партії» Петро Поліщук та невідома особа.

 

На місце події викликали наряд міліції. Було складено протокол.

 

Такі дії Сергій Степанишин пов`язує з перерозподілом впливу на газету.

 

«Після трагічної загибелі Василя Червонія прийшло нове керівництво, яке захотіло присвоїти газету " Волинь ". При Василеві всі національно-демократичні сили в області були єдині, він був лідером і " Українського козацтва "Волинська січ" і " Українська народної партії ". Тепер кошовим є Сергій Олексіюк, а головою обласної організації " Українська народної партії " - Світлана Ніколіна.

 

Засновником газети виступає українське козацтво «Волинська Січ» і, безумовно, я як редактор маю прислухатися до його розпоряджень. Це не влаштовувало Світлану Ніколіну.

 

Він підкреслив: «Тиску від " Українського козацтва" ми не відчували. Редакційна політика "Волині" - бути в опозиції до будь-якої влади. І ми друкували матеріали, що підтримували позицію різних партій - і УНП, і її лідера Юрія Костенка, якому я особисто останнім часом не симпатизую взагалі. Ніколіна ж завжди прагнула більшого впливу на газету, наполягала на чіткому виконанні її вказівок», - зазначив він у коментарях ТК.

 

Редактор підкреслює, що ніяких погроз чи попереджень про захоплення приміщення редакція не отримувала.

 

«Останнім штрихом став мій вихід з УНП. Після цього велися розмова, що мінятимуть наше приміщення. Але це ж можна було по-людськи зробити - мене, наприклад, щодо якихось змін до відома взагалі не поставили».

 

За словами пана Степанишина, співробітники редакції вийшли на роботу і наводять лад у приміщенні. Вихід наступного числа видання під питанням.

 

Тираж газети становить 4 тисячі екземплярів. Тижневик виходить щоп'ятниці.

 

ТК сподівається отримати коментар Світлани Ніколіної.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17317
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду