Факт цензури. До відома президента

13 Серпня 2010
42653
13 Серпня 2010
12:21

Факт цензури. До відома президента

42653
Президент сказав, Президент зробив?
Факт цензури. До відома президента

У середу вдень Віктор Янукович задекларував таке: «Ще раз заявляю - процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотним. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів».

 

У середу увечері відбулося наступне: генеральний директор телеканалу «1+1», Олександр Ткаченко, зі слів редакторів, о 19.20 (за десять хвилин до ефіру) заборонив показувати мій сюжет про VIP дорогу, яку будують від Києва до Вишгорода. Зрештою, сюжет вийшов в ефір через принципову позицію редактора, хоча і у зміненому вигляді.

 

Топ-менеджера, зі слів редакторів, найбільше дратували будь-які згадки про те, що це дорога, якою буде їздити президент. Він категорично був проти інтерв'ю людей, які заявили - дорогу будують передусім для президента.

 

Хоча, фактично, немає сумніву, чому саме з-поміж десятків тисяч кілометрів доріг в Україні так натхненно ремонтують саме 8 кілометрів до Вишгорода. Можливо, безпека керівника країни і справді виправдовує такі витрати.

 

Зрештою, під заборону потрапило все, що, на думку топ-менеджера, могло зашкодити іміджу президента або, як сказали працівники СБУ блогеру Шинкаренку: «Оставить неприятный след в душе».

 

Отже, запитую у Вас, Вікторе Федоровичу, - вам потрібні такі помічники?

 

Хто наказує таким людям різати сюжети журналістів або знімати з ефіру?

 

Чому працівників ЗМІ і далі ділять на «лояльних» та «нелояльних»?

 

Вам цікаво знати про себе об'єктивну інформацію, чи Ви готові чути лише добре і ласкаве слово від «придворних» акул пера?

 

І, зрештою, випадок із сюжетом про VIP дорогу - це чергова ініціатива топ-менеджера, чи виконання вказівок з адміністрації президента?

 

Вікторе Федоровичу, якщо Ви вірите в те, що заявили, якщо Вам набридли звинувачення в цензурі, якщо Ви справді вважаєте, що свобода слова принесе користь Україні, доведіть, що Ваше слово (сказане в межах Конституції) - закон.

 

Мирослав Откович, кореспондент ТСН, для «Української правди»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Мирослав Откович, кореспондент ТСН, для «Української правди»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
42653
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Otar Dovzhenko
5012 дн. тому
Найбільший цинізм полягає в тому, що якраз дороги, які ведуть до Вишгорода, мають сьогодні найкращий стан у порівнянні з багатьма іншими шосе навколо Києва (крім Столичного :)))
Rita
5013 дн. тому
Каков поп - таков и приход.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду