Фотокор УНІАН програв суд за 171 статтею КК

3 Серпня 2010
28854
3 Серпня 2010
18:39

Фотокор УНІАН програв суд за 171 статтею КК

28854
Фотокор УНІАН програв суд за 171 статтею КК

Фотокореспондент інформаційного агентства УНІАН Віталій Даниьченко, який постраждав  під час підготовки репортажу щодо рейдерского захоплення новокаховского заводу «Таврія», програв суд за статтею 171 Карного Кодексу - «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

 

Як розповів ТК пан Данильченко, охоронця, який напав на нього та наніс побої, звинувачено за статтею 125 - «Зумисне нанесення тілесних ушкоджень». Згідно рішення суду, він має сплатити штраф у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів (близько 800 грн). За словами фотографа, він звертатиметься до апеляційної інстанції.

 

Справа розглядалася у Новокаховському міському суді. Офіційне рішення суду буде оголошено завтра, 4 серпня 2010 року.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», кримінальну справу за фактом побиття пана Данильченка у Новій Каховці порушили у вересні 2009 року за статтею 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».  

 

Пан Данильченко отримав тілесні ушкодження у вересні 2009т року під час ведення фотозйомки на коньячному заводі «Таврія» у Новій Каховці. Після цього він потрапив до лікарні з діагнозом струс мозку. Наслідком нападу стали рани на голові та численні гематоми в районі ділянки хребта. Фотокамера марки Nikon - у неробочому стані. За словами фотографа, після інциденту він нерідко скаржиться на головний біль. Через ускладнення фотограф протягом року двічі перебував у лікарні.

 

 

  

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28854
Читайте також
09.09.2009 09:52
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
29 386
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Махх
5018 дн. тому
Прецедент: теперь можно разбивать голову любому - за это лишь штраф в 850 грн
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5018 дн. тому
Вже добре, що хоч самого за грати не упікли... Через те, що виявився в непотрібному місці у непотрібний час.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду