detector.media
02.08.2010 15:12
У російського «Коммерсанта» вилучають фото погрому в підмосковних Хімках

Представники слідства у справі про напад на адміністрацію підмосковного міста Хімки почали вилучати фотографії в російської редакції газети «Коммерсант», пише інтернет-видання «Лента.ru».

 

За словами головного редактора Михайла Михайліна, вилученням фотографій, зроблених під час нападу невідомих на будівлю адміністрації, «займаються три людини, які показали відповідну постанову про виїмку».

 

28 липня в Хімки на електричці з Москви прибула група невідомих чисельністю, за різними даними, від 90 до 500 чоловік. Вони розгромили будівлю міської адміністрації і залишили на її стінах написи, пройшли натовпом вулицями міста та повернулися до Москви. Усі ці дії тривали три хвилини. «Коммерсант» опублікував репортаж з місця подій.

 

Погром вчинили на захист Химкинського лісу від вирубки: тут, через зелений масив, планують прокласти дублер Ленінградського шосе. До протестів проти рішення влади приєдналися екологи та громадські організації. Їх представники  причетність до заворушень спростували, заявивши, що діють лише в рамках закону.

 

За даними джерел «Лента.ru», учасниками нападу є антифашисти й анархісти, яких зібрали в столиці на Трубній площі нібито на концерт. Потім присутнім оголосили, що концерту не буде та закликали вирушити до Хімок, щоб висловити владі обурення з приводу вирубки лісу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY