Гендиректор Черкаської ОДТРК заявив в ефірі 5-го каналу про погрози і тиск з боку губернатора

31 Липня 2010
21531
31 Липня 2010
13:25

Гендиректор Черкаської ОДТРК заявив в ефірі 5-го каналу про погрози і тиск з боку губернатора

21531
Гендиректор Черкаської ОДТРК заявив в ефірі 5-го каналу про погрози і тиск з боку губернатора

Генеральний директор Черкаської ОДТРК «Рось» Михайло Калініченко заявив про погрози та тиск з боку губернатора Сергія Тулуба в прямому ефірі національного 5 каналу. Про це пише сайт черкаський «Прочерк».

 

«На Черкащині здійснюється реальний наступ на свободу слова», - сказав Калініченко, звинувачуючи в тискові губернатора області Сергія Тулуба, який «зробив з ОДА воєнний комунізм» та «тримає в руках органи СБУ, міліції та прокуратури». Михайло Калініченко навів подробиці розмови, яка відбулась у нього з губернатором. За словами гендиректора ОДТРК «Рось», від нього вимагають написати заяву про звільнення, оскільки він ніби-то відмовляється виконувати команди губернатора.

 

Михайло Калініченко через ефір звернувся до президента України Віктора Януковича з питанням, чи справді той давав Сергію Тулубу необмежені повноваження, зокрема, й щодо звільнення самого Калініченка.

 

Заяви пролунали в програмі «Медіа-клуб» на 5 каналі, в якій також взяла участь виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. Вона підтвердила тиск влади як у черкаському регіоні, так і скрізь по Україні.

 

Як писала ТК, пан Калініченко вже заявляв про тиск з боку губернатора Тулуба. Але звільнити його має право тільки Держкомтелерадіо, яке поки що не мало такого наміру.

 

«Детектор медіа» сподівається отримати коментар прес-служби Черкаської ОДА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду