detector.media
31.07.2010 13:25
Гендиректор Черкаської ОДТРК заявив в ефірі 5-го каналу про погрози і тиск з боку губернатора

Генеральний директор Черкаської ОДТРК «Рось» Михайло Калініченко заявив про погрози та тиск з боку губернатора Сергія Тулуба в прямому ефірі національного 5 каналу. Про це пише сайт черкаський «Прочерк».

 

«На Черкащині здійснюється реальний наступ на свободу слова», - сказав Калініченко, звинувачуючи в тискові губернатора області Сергія Тулуба, який «зробив з ОДА воєнний комунізм» та «тримає в руках органи СБУ, міліції та прокуратури». Михайло Калініченко навів подробиці розмови, яка відбулась у нього з губернатором. За словами гендиректора ОДТРК «Рось», від нього вимагають написати заяву про звільнення, оскільки він ніби-то відмовляється виконувати команди губернатора.

 

Михайло Калініченко через ефір звернувся до президента України Віктора Януковича з питанням, чи справді той давав Сергію Тулубу необмежені повноваження, зокрема, й щодо звільнення самого Калініченка.

 

Заяви пролунали в програмі «Медіа-клуб» на 5 каналі, в якій також взяла участь виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. Вона підтвердила тиск влади як у черкаському регіоні, так і скрізь по Україні.

 

Як писала ТК, пан Калініченко вже заявляв про тиск з боку губернатора Тулуба. Але звільнити його має право тільки Держкомтелерадіо, яке поки що не мало такого наміру.

 

«Детектор медіа» сподівається отримати коментар прес-служби Черкаської ОДА.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY