Черкаський губернатор ініціював звільнення гендиректора ОДТРК. Проте Держкомтелерадіо не має такого наміру

15 Липня 2010
11097
15 Липня 2010
14:32

Черкаський губернатор ініціював звільнення гендиректора ОДТРК. Проте Держкомтелерадіо не має такого наміру

11097
Черкаський губернатор ініціював звільнення гендиректора ОДТРК. Проте Держкомтелерадіо не має такого наміру

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб ініціював звільнення генерального директора Черкаської обласної державної телерадіокомпанії «Рось» Михайла Калініченка. Цю інформацію сайту «Обком» «Детектор медіа» підтвердили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

 

«Ми ініціювали питання кадрового оздоровлення керівництва ОДТРК», - сказав пан Тулуб на прес-конференції 14 серпня.

 

Своє рішення Тулуб пояснив недостатньою, на його думку, увагою керівництва ТРК до розвитку дротового мовлення в області, де 48% населення становлять жителі сіл, а також необхідність оздоровлення кадрової ситуації в колективі компанії.

 

Михайло Калініченко у коментарі ТК зазначив, що вважає таке рішення Тулуба тиском на нього як керівника і журналіста. «Тулуб хоче, щоб ОДТРК тільки співала оди йому, а ми повинні висвітлювати його діяльність. Він не може мене звільнити, це прерогатива Держкомтелерадіо. Він написав листа до Комітету, мабуть для того, щоб мене залякати. Але я не з лякливих. Я ще можливо подам до суду на нього за цей лист», - сказав Михайло Калініченко.

 

Держкомтелерадіо не має наміру звільняти Михайла Калініченка. Про це ТК сказав керівник департаменту телебачення і радіомовлення комітету Сергій Абрамов.

 

«З Михайлом Михайловичем Калініченком укладено контракт. Генеральний директор Черкаської ОДТРК - один з кращих керівників, тому комітет не має наміру його звільняти, ми про це так і написали Тулубу», - сказав Абрамов ТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11097
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
***********
5034 дн. тому
Скажу по секрету, що підбираються не лише до генеральних директорів ОДТРК. Нова влада спить і баче, як розсадить на ключових посадах своїх людей у багатох структурах пов'язаних з медійним простором. Незабаром вибори і контроль над цим самим простором ой як потрібен!
boss
5035 дн. тому
ТУЛУБ , этапы большого пути: Родился в Донецке. В 1976 году окончил Донецкий политехнический институт (специальность - "экономика и организация горной промышленности", квалификация - "горный инженер-экономист"). В 1990-м - Академию общественных наук при ЦК КПСС (специальность - "теория социально-политических отношений", квалификация - "политолог, преподаватель социально-политических дисциплин"). Доктор технических наук (2001). Короче , чтобы учить плавать - не обязательно уметь плавать.
багира
5035 дн. тому
Многие губернаторы-регионалы воспринимают областные ТРК как собственный рупор и хотят видеть в эфире себя любимых. При этом большинство из них не обладают широким кругозором, не харизматичны, не эрудированы, зато косноязычны, боятся прессы и вопросов журналистов. В общем. как ньюзмейкеры - полный ноль. Зато мнят себя вершителями судеб и знатоками во всех сферах. Прежде чем упрекать Калиниченко, пусть бы поинтересовался у Укртелекома, сколько за последние годы людей добровольно отказалось платьть за точки, потому что есть большой выбор FM-станций. Понятно. почему Тулубу так хочется пиариться на проводах - малограмотніх крестьян в селах легче оболванивать рапортами о мнимых успехах. Даешь свободу слова, долой губернаторов-ретроградов!.Калиниченко, держись!
lina
5035 дн. тому
Михаил Михайлович! Держитесь! Просто так Вас не отдадим дикарям-неукам. Будем бороться до конца! И поддерживаем всех директоров, на которых оказывается давление. Обращаемся к руководству Держкомтелерадио: проявите благоразумие, не идите на поводу у губернаторов, которые и выборы-то толком не смогли сделать на уровне. Куда им учить как жить и работать людей с опытом и профессионализмом. Их дни будут скоро сочтены и на следующие сутки о них никто и не вспомнит. Авторитет Калиниченко в Черкассах и области значительно выше. Совет Тулубу - заработайте такой же своими правильными мудрыми действиями и знаниями.
56
5035 дн. тому
Неужели губернатор области не знает, что провода обслуживает Укртелеком. Никакого отношения к покрытию области проводовым радио ТРК не имеет. ТРК лишь создает информпродкт и транслирует его согласно лицензии, выданой Нацрадой. Основания для увольнения- притянуты за уши. Иногда нужно подумать головой, а потом совершать какие-либо поступки, тем более на таком уровне! Поэтому у нас такой бардак, что к власти приходять дилетанты ( только по партийной принадлежности).
********
5035 дн. тому
Новоявленные нувориши с купленными дипломами будут вершить судьбы профессиональных журналистов?!!! Если господин Тулуб не знает, что проводовое радио гибнет по всем странам СНГ и по простой причине - цифра идет по миру семимильными шагами, то возникает вопрос: кого надо уволить? Может Тулуб не знает, что люди сами отказываются от проводов и в новостройках уже даже нет точек. Тогда ему совет - пусть сходит в народ. Ему многое могут рассказать. и не только по проводам... А если в сентябре продадут Укртелеком, тогда новые собственники из числа регионов вообще провода свернут навсегда. А Михайличенко молодец - создал в противовес "брехунцю" FM-ку, но это, по-видимому, не очень волнует губернатора-ретрограда. Уже не знают к чему придраться, бездари!
Юрій Фінклер
5035 дн. тому
Калініченко - класний журналіст! Банда регіоналів, яка прийшла в Україну на тимчасові хліби, не потребує професіоналізму. Вони провалились в усьому (згадайте вчорашнє підняття цін на газ!!!), і ця смертельна для України доза регіоналізму потребує запопадливого (а, отже, непрофесійного, оскільки жоден професійний журналіст не буде лизати регіоналам зад!) супроводу такого кшталту хамської поведінки. Мабуть, пан Михайло виявився принциповим - і браво йому, молодець. Взагалі, він міцний горішок, і пан Тулуб скорше свій тулуб голим залишить, ніж Калініченка вижене. Черговий раз регіонали зганьбились - і пречудово, чим більше ганьби, тим скорішою буде їхня дорога до пекла! 067 9391878
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду