Спілка журналістів занепокоєна звільненням Калініченка з Черкаської ОДТРК

13 Серпня 2010
22755
13 Серпня 2010
15:03

Спілка журналістів занепокоєна звільненням Калініченка з Черкаської ОДТРК

22755
Спілка журналістів занепокоєна звільненням Калініченка з Черкаської ОДТРК

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України висловлює занепокоєння ситуацією зі звільненням з посади генерального директора Черкаської обласної державної телерадіомовної компанії «Рось» Михайла Калініченка. Про це йдеться у відкритій заяві організації НСЖУ, яку цитує УНІАН.

 

За словами авторів заяви, серйозні звинувачення керівника Черкаської ОДТРК «Рось» щодо утисків з боку голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба не стали предметом розгляду і реагування влади. Натомість Михайла Калініченка було звільнено наказом Держкомтелерадіо на підставі, що він викладає в Черкаському університеті.

 

Черкаську обласну організацію НСЖУ дивує також аргументація, яку наведено у зверненні губернатора Сергія Тулуба до голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка - нібито Михайло Калініченко, «використовуючи службове становище, проводить збір компрометуючої інформації для виконання "політичних замовлень", отриману інформацію оприлюднює в прямому ефірі».

 

При цьому в заяві наголошується, що «таке бездоказове звинувачення дискредитує нашого колегу та принижує гідність колективу ОДТРК».

 

Голова Черкаської обласної організації НСЖУ Сергій Томіленко повідомив УНІАН, що, на думку НСЖУ, на Черкащині професійна діяльність журналістів зазнає утисків з боку влади, яка демонструє безапеляційність своїх рішень та неготовність до партнерства та діалогу зі ЗМІ.

 

Нагадаємо, 5 серпня Михайло Калініченко оскаржив наказ про своє звільнення. Як уточнив він ТК, суд прийняв позов до розгляду, проте перше слухання у справі поки не призначено.

 

Як повідомляла ТК, Держкомтелерадіо звільнив генерального директора Черкаської ОДТРК «Рось» Михайла Калініченка. В. о. гендиректора стала Валентина Душок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду