Журналісти Греції проводять 24-годинний страйк проти звільнень

30 Листопада 2010
13110
30 Листопада 2010
11:10

Журналісти Греції проводять 24-годинний страйк проти звільнень

13110
Журналісти Греції проводять 24-годинний страйк проти звільнень

30 листопада грецькі ЗМІ проводять попереджувальний 24-годинний страйк, звинувачуючи роботодавців у звільненнях. Про це повідомляє РІАНовини з посиланням на грецькі журналістські профспілки.

З шостої ранку в Греції телеканали і радіостанції не передають новини, інформаційні сайти в інтернеті перестали оновлюватися. А в середу, 1 грудня, через страйк не вийдуть щоденні газети.

Як заявляють страйкарі, роботодавці під час кризи «грабують» працівників, не виплачуючи трудові та пенсійні гарантії, передбачені законом. Також профспілки звинувачують власників ЗМІ у тому, що останні змушують журналістів переходити з колективних трудових угод на особисті контракти, які укладаються з кожним співробітником окремо і які легко можна розірвати.

За інформацією інформагентства, багато грецьких ЗМІ знаходяться у важкій ситуації через економічну кризу, падіння продажів і скорочення прибутків. Минулого тижня про відмову від щоденного друкованого номеру заявила велика грецька газета «Вима», з січня 2011-го видання виходитиме в паперовій версії тільки по неділях.

Також останніми місяцями надходили повідомлення про фінансові проблеми приватних грецьких каналів, яким важко виплачувати кредити через значне падіння рекламної виручки. Зазначимо, що політику «затягування зашморгів» проводить державне телебачення з подачі уряду, воно зобов'язалося різко скоротити бюджетні витрати у всіх сферах в обмін на кредитну підтримку ЄС та МВФ.

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13110
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду